Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κάρυστος: Γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

Η Enel Green Power Hellas (EGPH) και το Global Kiter Foundation (GKF) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου στις 9 & 10 Ιουνίου στη Νότιο Εύβοια, στις περιοχές των Νέων Στύρων και της Καρύστου.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν ως στόχο να διδάξουν τα 70 παιδιά, ηλικίας δημοτικού σχολείου, σχετικά με την αιολική ενέργεια. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, ο κ. Ιωάννης Παραβάντης, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, παρουσίασε πιο αναλυτικά την αιολική ενέργεια, αιχμαλωτίζοντας ταυτόχρονα τη φαντασία και το ενδιαφέρον των παιδιών. Στο πλαίσιο των δημιουργικών εργαστηρίων που ακολούθησαν, ο κάθε μικρός συμμετέχων σχεδίασε και δημιούργησε το δικό του ανεμόμυλο χρησιμοποιώντας ειδικό πηλό, αλλά και χαρτί. Η μέρα έκλεισε στην παραλία, όπου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα του kite με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του GKF, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν διδαχτεί το πρωί και κατανοώντας ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο ο άνεμος δημιουργεί κίνηση κι ενέργεια.

Οι εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ανέμου έδωσαν την ευκαιρία σε 5 αυτιστικά παιδιά του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καρύστου, «Χέρι-Χέρι», να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες, φτιάχνοντας ένα καράβι, γνωρίζοντας από κοντά την αίσθηση του kite και διασκεδάζοντας πετώντας το στην παραλία.

Το Σαββατοκύριακο αυτό αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή του ανέμου και της θετικής ενέργειας που μεταφέρει, κινητοποιώντας τη φαντασία όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι θα θυμούνται σίγουρα για πολύ καιρό όλες τις εκδηλώσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...