Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Και μέσα σ΄όλα το Αγιο Όρος ΔΕΝ θέλει να πληρώνει φόρους! -ΝΤΡΟΠΗ

Simonopetra monastery in Agio Oros, Athos, Gre...
Η Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιο Όρος (Photo credit: Wikipedia)

Τη Δευτέρα συνεδριάζει για ακόμη μία φορά η Διπλή Σύναξη του Αγίου Όρους, προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα της φορολόγησης των εκτός της χερσονήσου ακινήτων των Ιερών Μονών. 


Κατά την πρώτη και έντονα φορτισμένη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητος, στην οποία συμμετέχουν οι εκπρόσωποι αλλά και οι ηγούμενοι των είκοσι μονών, είχε αποφασίσει να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαϊου για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Πληροφορίες του εκκλησιαστικού site Romfea.gr αναφέρουν ότι το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής κοινότητας, ωστόσο είναι αποφασισμένο να φτάσει την υπόθεση "στα άκρα"...

Όπως αναφέρει το proinoslogos.gr πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν πως η φορολόγηση της περιουσίας αντίκειται σε μία σειρά συμφωνιών που προβλέπονται ειδικά για την Αθωνική Πολιτεία και κυρίως προσκρούουν στο άρθρο 105 του Συντάγματος που αναφέρει ρητά τα φορολογικά και τελωνειακά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει το Άγιον Όρος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...