Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας θέλει να μιμηθεί τον Τσάβες!

Ελληνικά: Θεόδωρος Πάγκαλος, Αντιπρόεδρος της ...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η Ελλάδα θα γίνει σαν τη Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο και χωρίς στρατό, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Πάγκαλος συγκρίνει τον κ. Τσίπρα (τον "χαρισματικό ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ", όπως χαρακτηρίζεται από τον Βρετανό δημοσιογράφο Άντριου Γκίλιγκαν) με τον πρόεδρο της Βενεζουέλα Ούγκο Τσάβες.
"Είναι διατεθειμένοι οι Γερμανοί να πληρώνουν για κάποιον που θέλει να μιμείται τον Τσάβες", είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Πάγκαλος στο δημοσιογράφο της Telegraph.
"Με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό", προσθέτει ο κ. Πάγκαλος.
Είναι προφανές ότι η αναφορά αυτή του αντιπροέδρου της απερχόμενης κυβέρνησης θα αναζωπυρώσει τη συζήτηση. Πρώτ' απ' όλα αν η Βενεζουέλα και ο Ούγκο Τσάβες είναι το πρότυπο της χώρας που θέλει να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας αν δεν επιτευχθεί η συγκρότηση κυβέρνησης και στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα.
Επίσης θα πρέπει να αναμένεται η απάντηση του Συνασπισμού στην άποψη του κ. Πάγκαλου ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει την Ελλάδα... Βενεζουέλα, αλλά χωρίς το πετρέλαιο.
Επίσης δεν είναι δυνατό να διαλάθει της προσοχής ότι με έμμεσο τρόπο ο κ. Πάγκαλος επαναλαμβάνει παλαιότερη δήλωσή του (την εποχή που ήταν υπουργός των Εξωτερικών) στην οποία επέκρινε το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Οταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα, "με τη διαφορά ότι ο Τσάβες έχει πετρέλαιο και στρατό τι να εννοεί άραγε ο κ. Πάγκαλος για τον ελληνικό στρατό;

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα σε μόλις 6 εβδομάδες αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους της. 

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως  το εκλογικό σώμα προσήλθε στις κάλπες υπό καθεστώς σύγχυσης και έδωσε μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα, καθώς οι Έλληνες δείχνουν πως θέλουν την παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό. 

«Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...