Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Ποιός ήταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν και μετά...

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης σχολιάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα:

Τελικά ποιός είναι πολιτικά συνεπής; Ποιός τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;
Η Δημοκρατική Αριστερά ότι είπε προεκλογικά το έκανε πράξη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε συνέπεια λόγων και έργων; Ποιός είπε άλλα και έκανε άλλα;
Ποιός πρόταξε το κομματικό συμφέρον έναντι των συμφερόντων της πατρίδας;
Ιδού τι είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στο Ζάππειο ο κ. Αλέξης Τσίπρας:
Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κυρία Καββαδία εμείς όχι, δε θα επιστρέψουμε την εντολή τη διερευνητική, διότι αν καταφέρουμε να μας δοθεί η διερευνητική εντολή αυτό θα είναι διότι θα μας τη δώσει ο λαός, δε θα μας τη δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επειδή μας συμπαθεί, αλλά επειδή θα είναι υποχρεωμένος να το κάνει, με βάση το Σύνταγμα και τη ψήφο του λαού.
Αν ο λαός λοιπόν μας δώσει ένα τέτοιο όπλο, εμείς τα όπλα του λαού δε θα τα παραδώσουμε, θα τα αξιοποιήσουμε. Θα τα αξιοποιήσουμε, προκειμένου να ανατραπεί η πορεία προς την καταστροφή, αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη τώρα, πως να απευθυνθούμε την επόμενη μέρα στον εργάτης της Χαλυβουργικής, στον μικρομεσαίο καταστηματάρχη που κλείνει το μαγαζί του και βάζει λουκέτο.
Απευθυνθήκαμε λοιπόν από την πρώτη στιγμή σε όλο το πολιτικό φάσμα, ας το πω σχηματικά στην πολιτική γεωγραφία από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ ως τα αριστερά της Αριστεράς, από τους αγωνιστές που δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα ΠΑΣΟΚ μεταλλαγμένο σε ένα νεοφιλελεύθερο μνημονιακό κόμμα, έως τις δυνάμεις της «εξωκοινοβουλευτικής» αριστεράς. [...]
Εν τούτοις όμως δήλωσα και ξαναδηλώνω ότι τα όπλα μας εμείς δε θα τα καταθέσουμε και αν το βράδυ των εκλογών υπάρχει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, η εκλογική αριθμητική θα πάει περίπατο και η πολιτική αριθμητική πολλές φορές όταν έχουμε τέτοιες μεγάλες εξελίξεις δεν αθροίζει με βάση τη συλλογιστική του 1 + 1 κάνουν 2.
Το βράδυ των εκλογών αν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν έχουν 151 στη Βουλή, θα έχουμε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Και ακόμα και αν αυτός ο εκλογικός νόμος με την εκλογική αριθμητική στερεί από την Αριστερά τη δυνατότητα πλειοψηφίας στη Βουλή μπορούμε να τη διεκδικήσουμε και να την πετύχουμε. Αυτή είναι η δική μας θέση.

Η υπενθύμιση έχει να κάνει με όσα περί αξιοπιστίας ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα!
Η απλή παράθεση της δήλωσης, χωρίς σχολιασμό, σας δίνει τη δυνατότητα να κρίνετε και να αξιολογήσετε τις πολιτικές συμπεριφορές και στάσεις των κομμάτων της Αριστεράς στο σύνολό τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...