Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε ο π. Μεθόδιος

Με λαμπρότητα εγινε την Κυριακή της Πεντηκοστής η Χειροτονία σε Πρεσβύτερο του επί πενταετίαν Διακόνου και κατά την τελευταία διετία Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Μεθοδίου Φουντούλη, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Η Θεία Λειτουργία και η Χειροτονία τελέσθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Νέο Προκόπι της Εύβοιας με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν το Ιερό και Χαριτόβρυτο Λείψανο του Οσίου Ιωάννου και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας π. Μεθόδιο, ο οποίος με την ευγένεια, την καλοσύνη και την αγάπη του προς πάντας, έχει κατακτήσει την συμπάθεια του ευσεβούς Λαού της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος βροντοφώναξε το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Ιερέα.

Στη σύντομη προσφώνησή του πριν την Χειροτονία ο π. Μεθόδιος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, πλησίον του οποίου διδάχθηκε, όπως είπε, τί σημαίνει να είναι κάποιος Διάκονος των ανθρώπων, ενώ με πολλή συγκίνηση παρακάλεσε τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο και την Μάνα Παναγία, όπως την ονόμασε (αφού μεγάλωσε και ανδρώθηκε στο Ναό της Παναγίας της «Λιμνιάς» στη Λίμνη Ευβοίας), να τον διατηρούν πάντοτε ακέραιο στο καθήκον του Ιερέως.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, κάλεσε τον νέο Διάκονο να ζει πάντοτε στο γεγονός της Πεντηκοστής και να αγωνίζεται συνεχώς για να έχει το Παράκλητο Πνεύμα στην καρδιά του.
Στο τέλος του Εσπερινού της Γονυκλισίας, που ακολούθησε την Θεία Λειτουργία, ο π. Μεθόδιος έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον Σεβασμιώτατο, ενώ ως Ιερέας θα υπηρετήσει ως δεύτερος εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, πλησίον του Ιερατικώς Προϊσταμένου Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέη.      

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...