Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

“ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό”

Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια και το συντονισμό της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη γιορτή με τίτλο “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό”, στο Θέατρο Παπαδημητρίου (6/6) με τη συμμετοχή περισσότερων από τετρακόσια παιδιά.
Οι μικροί μαθητές έδωσαν με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ηχηρά μηνύματα μέσα από μια ποικιλία παρουσιάσεων σε διάφορα θέματα.
Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, τμήμα ολοήμερο με συντονίστρια τη Μαρία Σκαρπέλου παρουσίασε ένα παραμύθι που είχε εικονογραφηθεί από τα παιδιά.
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστριες τη Ζαχαρένια Καραθανάση και τη Βασιλική Μαρσέλου παρουσίασε τα προγράμματα E-twinning «Η μοναδικότητα κάνει τη διαφορά» και η «Θέα από το παράθυρό μας».
Το Ειδικό Δημοτικό Κωφών Χαλκίδας με συντονίστρια τη Θεοδώρα Γεροκώστα παρουσίασε το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του σχολείου και πρόγραμμα παιχνιδιών σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστρια τη Δήμητρα Καρβούνη σε συνεργασία με το  2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστριες τις νηπιαγωγούς Γεωργία Σταματίου, Δέσποινα Τζώρτζη και Ιωάννα Παπαδημητροπούλου παρουσίασαν το οικολογικό παραμύθι «Ο Δήμαρχος και οι πεταλούδες» που αναφέρεται στην σημασία του πράσινου και των λουλουδιών στη ζωή μας.
Το Νηπιαγωγείο Βατώντα με συντονίστριες τις Άννα Κηρύκου και Σούλα Παυλίδου παρουσίασε δραστηριότητες από το περιβαλλοντικό του πρόγραμμα «Η αυλή του σχολείου ,η αυλή των θαυμάτων».
Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (τάξη Γ’), με συντονιστές τους Κώστα Μπαϊρακτάρη  και Μαρία Γαβριήλ αναβίωσε το έθιμο της Περπερούνας.
Τέλος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού( τάξεις Α’ & Β’) με συντονιστές τους Ιωάννα Κατσικά, Μαρία Κριτσιμά, Κατερίνα Κοτρογιάννη και Κουκουράβας Χρήστος παρουσίασε το πρόγραμμα «το πιο γλυκό ψωμί».
Στο  δεύτερο μέρος, που αφορούσε μαθητές μεγαλυτέρων τάξεων, συμμετείχαν:
Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας(τάξη Ε1’)με συντονίστριες τις Αικατερίνη Σπανού και  Σταυρούλα Μαρκατζίνου παρουσίασε το βιβλίο  « Οδύσσεια στο διάστημα» που δημιούργησαν οι μαθητές σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξεις Δ’& Ε’) με συντονίστρια τη Σταυρούλα Χρυσομαλλίδου παρουσίασε χορευτικό δρώμενο  από το πρόγραμμα «Μια φορεσιά θυμάται…»
Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξη ΣΤ2’) με συντονιστή το Στέφανο Καραμπέρη παρουσίασε ένα οικολογικό δρώμενο,  στιγμιότυπα από την επίσκεψή τους στο ΚΠΕ Καρπενησίου και ένα τραγούδι με την επιμέλεια της μουσικού Έλλης  Παπουτσή.
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξη ΣΤ3’) με συντονίστρια τη Λουκία Τσιάρα παρουσίασε στιγμιότυπα από την επίσκεψη  στο Κ.Π.Ε. Μολάων και ένα σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια οι μαθητές  συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους  τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα «Εφηβεία-Διαφυλικές σχέσεις» που εκπόνησαν τη φετινή χρονιά.
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας( τάξη Ε3’),με συντονιστές τους Αθανάσιο Ζήκο και   Γεωργία Κακαρά παρουσίασε το «Μικρό  Πρίγκιπα» σε θεατρική διασκευή.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (τάξεις Δ1’& Ε’), με συντονιστές τους Λουκία Σουρλά, Ανέστη Μαζαράκη, και Νανά Φωτίου παρουσίασε με δραματοποίηση το λαϊκό παραμύθι  «Ο ξυλοκόπος και το ψάρι».
Επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πιλοτικό πρόγραμμα «Αφηγήσεις στο Λαογραφικό μουσείο» με την παιδαγωγική επιμέλεια της Θάλειας Καλαμπαλίκη και έγινε αναφορά στις αφηγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι σχολικοί σύμβουλοι Π.Ε. Δημήτρης Μιτάκος  και  Πέτρος Ορφανός.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...