Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σε Βλαχιά και Σίμια Ιστιαίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας

Δυο μικρές και απομακρυσμένες από το κέντρο, Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 το απόγευμα μετέβη στην Ενορία της Βλαχιάς του Δήμου Κηρέως, όπου χοροστάτησε και ομίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του γραφικού αυτού χωριού, με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στην Ενορία αυτή εφημερεύει επαξίως ο π. Ιωάννης Γκέκας, ενώ στην φετινή πανήγυρη έψαλλαν μαθητές του παραρτήματος Προκοπίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή.

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 το πρωί μετέβη στην Ενορία της Σίμιας Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στους πολλούς ευσεβείς χριστιανούς, οι οποίοι προσήλθαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ζάχος Χριστοφής με συνεργάτες του, ενώ έψαλλαν Ιεροψάλτες της περιοχής, υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτου Αναστασίου, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας και καθηγητού στο παράρτημα της Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...