Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Πόσο ακόμη χωρίς Ράδιο Χαλκίδα;

Μπήκαμε στο καλοκαίρι του 2012 και η Χαλκίδα συνεχίζει να μην έχει δημοτικό Ραδιόφωνο, περισσότερο από 2 χρόνια.
Άγνωστο επίσης παραμένει, το κατά πόσο η Άδεια λειτουργίας του Ράδιο Χαλκίδα 99,6 ισχύει ακόμη, όπως επίσης και πολλά άλλα θέματα.
Βέβαια προεκλογικά ο Δήμος είχε εκδηλώσει την καλή πρόθεσή του να μην κλείσει το ιστορικό ραδιόφωνο της πόλης και πρώτο επί Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, αλλά από τότε καμία εξέλιξη…  ή αν θέλετε, καμία πληροφόρηση.
Αν και υπήρξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν προτάσεις για την λειτουργία του σταθμού από διάφορους, παρόλα αυτά και αυτές έπεσαν στο κενό.
Σαφώς και πρόκειται για ένα θέμα που «καίει», όμως η στρόφιγγες της ενημέρωσης επί του θέματος παραμένουν κλειστές…
Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο το θέμα είναι μια υπόθεση πολιτικής βούλησης ακόμη ή κατά πόσο είναι πλέον νομικό. Πάντως καλή πρόθεση μάλλον… δεν υπάρχει, αφού αν υπήρχε θα είχαν γίνει κάποιες κινήσεις.
Κατά τη γνωστή τακτική κάποιων, η αναβλητικότητα είναι το καλύτερο «φάρμακο» για τέτοια καυτά θέματα. Έτσι η Χαλκίδα και γενικότερα η Εύβοια, στερείται ενός ραδιοφωνικού σταθμού, που θα μπορούσε ειδικά σε τέτοιους καιρούς να είναι η… φωνή των πολιτών και του πολιτισμού της πόλης μας.
Ειδικά μάλιστα στην τουριστική προβολή της πόλης, θα μπορούσε να παίξει τεράστιο ρόλο και να γλυτώσει από πολλά χρήματα το Δήμο. Και φυσικά να μην ξεχνάμε τα έσοδα που θα μπορούσε να φέρει…
Έτσι κάποιοι αρέσκονται να λένε μεγάλα λόγια περί τουριστικής και πολιτιστικής προβολής της Χαλκίδας, αλλά ως συνήθως όλα παραμένουν λόγια.
Το θέμα είναι πολύπλευρο και ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης το αφήνει να χρονίζει, άγνωστο για πους λόγους.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως και μόνο η Άδεια λειτουργίας του Ράδιο Χαλκίδα, αποτελεί ή αποτελούσε για το Δήμο, σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, πέρα από όλα τα άλλα…
Ας ελπίσουμε αν όχι σε εμάς, αλλά στους πολίτες της Χαλκίδας των οποίων ανήκει και το Ράδιο Χαλκίδα, να δοθούν κάποια στιγμή όπως οφείλεται κάποια… καλή εξήγηση για όλα αυτά!

 eviaroom.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...