Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ποια είναι η ιδανική ημερομηνία για να κάνεις δίαιτα; Το ζώδιό σου δίνει την απάντηση

Astrological clock at Venice
Astrological clock at Venice (Photo credit: Wikipedia)
Η δίαιτα διαφέρει από ζώδιο σε ζώδιο. Οι γαστριμαργικές επιλογές των ζωδίων και οι διαφορετικές συνήθειες μάς δείχνουν τους τρόπους που κάθε ζώδιο συμπεριφέρεται στο τραπέζι! Μαθαίνοντας τι «προκαλεί» τους σιελογόνους αδένες μας και «τρελαίνει» τον ουρανίσκο σου, μαθαίνεις και πώς να αντιστέκεσαι στις «σειρήνες» της βουλιμίας!

Πότε πρέπει να αρχίσεις δίαιτα με βάση την αστρολογία. Ποιά είναι η κατάλληλη περίοδος για κάθε ζώδιο, ώστε να επιτύχει η δίαιτα. Ποιές είναι οι διατροφικές συνήθειες των ζωδίων. Δες τα πάντα εδώ

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός μπορεί να μη φημίζεται για τις γαστριμαργικές του αδυναμίες, όπως ο γειτονικός του Ταύρος, αφού το πρώτο ζώδιο του κύκλου έχει άλλες προτεραιότητες. Πολύ συχνά θα τον δείτε να τρώει «στο πόδι», καθώς η ενεργητικότητά του τον σπρώχνει σε μια συνεχή μάχη στον επαγγελματικό στίβο.

Tα πιάτα του Κριού πρέπει να έχουν αρκετές πρωτεΐνες, που σίγουρα το κριάρι έχει ανάγκη. Τα ψητά κρέατα και οι σαλάτες, αποτελούν το φετίχ του ζωδίου.

Η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσετε δίαιτα: Ένα θαυμάσιο διάστημα για το ξεκίνημα δίαιτας είναι μέχρι τις πρώτες μέρες του Ιουνίου, ωστόσο από τις 11 Ιουνίου με τον επεκτατικό Δία στους Διδύμους, σε καλή όψη, οι Κριοί θα πρέπει να αποφύγουν τα τσιμπολογήματα. Πάντως ακόμη και μέχρι τον Οκτώβρη με τον Κρόνο «απέναντι» τους θα μπορούν να χάνουν κιλά με σχετική ευκολία.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και αυτό ισχύει για όλα τα ζώδια. Ισχύει όμως λίγο περισσότερο για τον Ταύρο, που ξεχωρίζει για τις γαστριμαργικές αδυναμίες του. Ένα γεύμα προετοιμασμένο με αγάπη και μεράκι, αποτελεί το καλύτερο εφόδιο για να κερδίσετε την καρδιά του για πάντα!

Μια τεράστια ποικιλία από πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις είναι η αχίλλειος πτέρνα του ζωδίου, που αποτελεί τον τακτικό θαμώνα των πιο ακριβών εστιατορίων.

Η περίοδος από τις Αρχές Απριλίου μέχρι τις αρχές Ιουνίου δεν είναι κατάλληλη για την «απελευθέρωση» των περιττών κιλών χωρίς να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς ο Δίας της επέκτασης σου «χαρίζει» παραπανίσια γραμμάρια! Μετά τις 11 Ιουνίου θα μπορείς να αδυνατίσεις ευκολότερα, δίχως να στερηθεί ο ουρανίσκος σου την… ηδονή της μαγειρικής τέχνης!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αποτελούν τους καλύτερους πελάτες των «ταχυφαγείων», αφού συνηθίζουν να «τρώνε στο πόδι». Καθώς ασχολούνται με πολλά πράγματα συγχρόνως, μπαίνουν στην κουζίνα για να «τσιμπήσουν» κάτι έτοιμο και πολύ σπάνια για να μαγειρέψουν.

Μια νόστιμη, παραδοσιακή σαλάτα, απλή στην παρασκευή της και με λίγες θερμίδες, δεν θα απειλήσει τη σιλουέτα των αεικίνητων φίλων μας, από τη άλλη πλευρά όμως δεν θα αντισταθούν σε καμία version των burgers και σίγουρα δεν θα πουν όχι σε ένα ελληνικότατο σουβλάκι, που θα «ξεχειλίζει» από θερμίδες.

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους (3 Απριλίου – 7 Αυγούστου) μια ελαφρά δίαιτα θα φέρει θαυμάσια αποτελέσματα. Ωστόσο, το πέρασμα του Δία από τις 11 Ιουνίου μέχρι τον Ιούνιο στου 2013, θα σε κάνει πιο επιρρεπή σε τσιμπολογήματα!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το κατ’ εξοχήν ζώδιο του σπιτιού και της οικογένειας, δεν μπορεί παρά να συνδέεται γαστριμαργικά με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν τις ρίζες, τις συνταγές της γιαγιάς, την ενασχόληση με τη μαγειρική τέχνη. Για τον Καρκίνο η κουζίνα είναι το μικρό του βασίλειο. Η προετοιμασία και το σερβίρισμα αποτελούν διαδικασίες ερωτικές.

Οι εικόνες που κρατάμε από την παιδική μας ηλικία με τις σπιτικές χρωματιστές μαρμελάδες στα βάζα, τις λευκές δαντέλες στα ράφια και στο τραπέζι και τις μυρωδιές να πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα, σχετίζονται άμεσα με τη φύση του ζωδίου του Καρκίνου.

Η καλύτερη περίοδος για μια δίαιτα είναι πάντα αμέσως μετά από κάθε Πανσέληνο, στο «χάσιμο» του φεγγαριού, που είναι και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Καρκίνου.

ΛΕΩΝ
Το number one ζώδιο της καλοπέρασης και της ροπής για τη διασκέδαση, δεν αρκείται ποτέ σε γαστριμαργικές απολαύσεις που δεν διαθέτουν το στοιχείο της πολυτέλειας. Η αισθητική αντίληψη και η κομψότητα βρίσκουν στον αστερισμό του Λέοντα τον ιδανικό χώρο για να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο. Ένα γνήσιο λιοντάρι αποτελεί τον καλύτερο πελάτη των ακριβών εστιατορίων και τον χειρότερο των «ταχυφαγείων».

Τα εντυπωσιακά, επιτηδευμένα και μεγαλοπρεπή πιάτα είναι το «μέσο» για την κατάκτηση της καρδιάς ενός Λέοντα.

Μια καλή περίοδος για δίαιτα έχει ξεκινήσει από τις αρχές της χρονιάς και επεκτείνεται μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2012. Ιούλιος και Αύγουστος με την Αφροδίτη και τον Δία σε «πληθωρική» γωνία μπορούν να σε «φιλοδωρήσουν» με κιλά και πόντους, που θα μπορέσεις να χάσεις από τον Οκτώβριο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Απλή, λιτή και απέριττη η Παρθένος, δεν αρέσκεται σε εντυπωσιασμούς και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλες τις εκφράσεις της ζωής της. Το στοιχείο της γης που τη χαρακτηρίζει, δεν λείπει από πουθενά, ούτε φυσικά από το τραπέζι της. Τα αγαπημένα της πιάτα αποτελούνται από καρπούς που προέρχονται από την μεγάλη, γήινη αγκαλιά.

Τα μικρά, οικιακά ζωάκια «ανήκουν» στη δικαιοδοσία του ζωδίου. Ίσως αυτό δικαιολογεί τον οικολογικό προσανατολισμό των γνήσιων εκπροσώπων του αστερισμού, που αποστρέφονται ως επί το πλείστον την κρεοφαγία.

Με τον Δία στον Ταύρο μέχρι τον Ιούνιο, οι Παρθένοι μπορούν να χάσουν κιλά με σχετική δυσκολία και αρκετή προσπάθεια. Πιο αποτελεσματικές θα είναι οι δίαιτες από τον Ιούνιο και μετά.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός διακρίνεται για τη φινέτσα του. Ίσως μάλιστα, εκείνος που ανακάλυψε και θέσπισε τους νόμους της καλής συμπεριφοράς στο τραπέζι να ανήκει σε αυτό το ζώδιο. Η πολυτέλεια και η χλιδή στο τραπέζι που αποτελούν χαρακτηριστικά του Λέοντα, εδώ, προσλαμβάνουν πιο λεπτές και εξελιγμένες διαστάσεις, αφού πρέπει να συνδυάζονται με την αίσθηση της αρμονίας, της διατήρησης των ισορροπιών, του φίνου, του εκλεκτού.

Το κατ’ εξοχήν ζώδιο της συντροφικότητας φυσικά και θα προτιμήσει ένα μενού για δύο και πολύ σπάνια θα συναντήσουμε ένα Ζυγό να απολαμβάνει μόνος του ένα γεύμα σε εστιατόριο.

tlife.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...