Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Εντατική προσπάθεια μετά τη δεινή ήττα

Για «δεινή, ιστορική ήττα» του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος. Χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα κακό, τονίζοντας όμως πως πρόκειται για μία πρόκληση «για αγώνα και εντατική προσπάθεια (ώστε) να ξαναφτιάξουμε την παράταξη εξ αρχής, ξαναχτίζοντας την σχέση μας με την κοινωνία».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξαναγίνει, ένα γνήσιο λαϊκό, πατριωτικό κίνημα, ένα γνήσιο ριζοσπαστικό κοινωνικό ρεύμα, ένα υπεύθυνο θεσμικό κόμμα, δημοκρατικό, συλλογικό, αποκεντρωμένο, σκεπτόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο εκφραστής της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο καθημερινός αγώνας της κυβέρνησης για την επιβίωση της χώρας, οδήγησε το Κίνημα στο να «αποτύχει στις βασικές λειτουργίες ενός δημοκρατικού, συλλογικού και ανοιχτού κόμματος»,.

«Είχαμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις λειτουργίες του κόμματος και αυτό στράφηκε εκ των πραγμάτων εναντίον μας, ενώ η εντατική προεκλογική μας προσπάθεια δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έλαβε σκληρές και άδικες αποφάσεις συχνά «υπό την πίεση εκβιαστικών διλημμάτων».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...