Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο απο το Δήμο Χαλκίδας

Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή (Τετάρτη, 23 Μαΐου) συνεδρίασή του.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στο πλαίσιο των διαπιστωμένων δραματικά αυξημένων κοινωνικών αναγκών, είναι η οργανωμένη και συντεταγμένη κάλυψη πρωτογενών ζητημάτων επιβίωσης οικογενειών συμπολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα αποτελέσει την υπηρεσία δωρεάν παροχής ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων συμπολιτών
Τα παρεχόμενα είδη (παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού, ρούχα κ.λ.π.) θα προέρχονται κυρίως από δωρεές πολιτών και χορηγίες επιχειρήσεων, ενώ, εάν διαπιστώνεται ανεπάρκειά τους, θα είναι δυνατή η προμήθειά τους μέσω προβλεπομένων διατάξεων και διαδικασιών. Και βέβαια, τα παρεχόμενα είδη θα είναι ελεγμένα ως προς την ποιότητά και την υγιεινή τους.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορεί να διοργανώνει συσσίτια διανομής φαγητού και κάθε άλλο μέτρο στήριξης αστέγων και απόρων.
Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, θα επιλέγονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και θα έχουν πρόσβαση σε αυτό με την επίδειξη ειδικής κάρτας.
Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα εποπτεύεται από διαπαραταξιακή επιτροπή διαχείρισης, που θα παρουσιάζει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό ανά εξάμηνο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...