Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Αναγνωστάκης -ΔΗΜΑΡ: Ντόπια εργοδοτικά συμφέροντα επέβαλαν τη βάναυση τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων

Στη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας με τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, συμμετείχε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. και παρακολούθησε τη διαδικασία ενημέρωσης για τα γενικότερα εργασιακά ζητήματα αλλά και για τα θέματα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της Μετενέργειας, που απασχολούν έντονα τους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ε. Στέφανος Μπασινάς, ανέλυσε τα νέα δεδομένα, δίνοντας το συνδικαλιστικό και νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των ζητημάτων και κάλεσε τα συνδικαλιστικά στελέχη να αγωνιστούν στους χώρους δουλειάς, ώστε να μην υπογραφούν ατομικές συμβάσεις, που θα υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε παρενέβη και το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ., προσεγγίζοντας το πολιτικό σκέλος των θεμάτων, θυμίζοντας οτι ντόπια εργοδοτικά συμφέροντα επέβαλαν τη βάναυση τροποποίηση των εργασιακών σχέσεων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε εξάλλου και με δημόσιες δηλώσεις, και ανέλυσε την πρόταση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο :
  • Κατάργηση της νομοθεσίας για τη μείωση των κατώτατων μισθών, που συμπαρέσυρε όλες τις αμοιβές προς τα κάτω.
  • Άμεση αντιμετώπιση - νομική τακτοποίηση του ζήτηματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας.
  • Διεκδίκηση και εφαρμογή ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος, προκειμένου να υπάρξουν θέσεις εργασίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...