Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ψάχνα: Διεθνής Έκθεση Τέχνης με θέμα “Γη της Ελιάς”

Olive trees
 (Photo credit: Ride to dine)
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΜΕΣΣΑΠΕΙΑ” που πρόκειται να διοργανώσει για το 2012 ο Δήμος Διρφύων- Μεσσαπίων από τις 30 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου 2012 και με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Τέχνης με θέμα “Γη της Ελιάς”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ψαχνών του δήμου μας 1-8 Ιουλίου 2012.

Η Πρόσκληση Συμμετοχής στην ως άνω Διεθνή Έκθεση Τέχνης έχει ήδη ανακοινωθεί στο Διαδίκτυο προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο με την υποβολή έργων τέχνης εμπνευσμένων από την ελιά σε συνδυασμό με το περιβάλλον, τις φυσικές επιστήμες, τη μυθολογία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, τη λαογραφία, κλπ.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καθιέρωση -με οδηγό την τέχνη- ενός διαπολιτισμικού διαλόγου με κάθε τόπο όπου ευδοκιμεί η ελιά είτε ως δέντρο είτε ως συμβολική αξία για την ειρήνη και την ευημερία των λαών, καθώς και η κατανόηση της καθοριστικής συμβολής της τόσο στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή των ανθρώπων όσο και στη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την καλλιέργεια και τη διαχείριση των προϊόντων της αλλά και στην προβολή του πρωτεύοντα ρόλου της στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή. Η έκθεση, με αφορμή και τη συγκυρία του Διεθνούς Έτους Συνεταιρισμών 2012, θα επιχειρηθεί να αποκτήσει χαρακτήρα γιορτής τον οποίο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε με παράλληλες δράσεις γνωριμίας με τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα της ευβοϊκής γης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής, παρακαλούμε κατεβάστε την αναλυτική Πρόσκληση Συμμετοχής. Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Ιουνίου 2012.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...