Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ε.Κ. Εύβοιας: Απεργία μετά τις εκλογές με πρόταση του ΠΑΜΕ

Μετά από πρόταση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. (Ταξική Ενότητα) προκηρύχτηκε απεργία μετά τις εκλογές από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 26/04/2012.

Η πρόταση κατατέθηκε γιατί υπάρχει ανάγκη να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στην προκλητική απαίτηση των εργοδοτών να μειωθούν οι μισθοί, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις κ.τ.λ.. Σε όλους τους κλάδους η επίθεση δεν έχει προηγούμενο.

Η πρόταση αυτή υπηρετεί την επείγουσα ανάγκη το εργατικό κίνημα να είναι ετοιμοπόλεμο από τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές. Να είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με την εξουσία που θα συνεχίσει να βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί (από ένα ή περισσότερα κόμματα της πλουτοκρατίας).

Πρόταση για απεργία έχουν καταθέσει οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. και στη ΓΣΕΕ η οποία όμως δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Καλούμε τα σωματεία να αρχίσουν από τώρα την οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας. Να ασκήσουμε πίεση για παρόμοια απόφαση στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όπου επικρατεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Καμία αναμονή, καμία πίστωση χρόνου στην καινούργια αντιλαϊκή – αντεργατική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι χάσιμο χρόνου, θα λειτουργήσει εις βάρος του αγώνα που πρέπει να αναπτυχθεί. Στις προηγούμενες εκλογές μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έδινε πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση μπλοκάροντας την οργάνωση του αγώνα που έπρεπε να αναπτυχθεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...