Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Παρά τις δεσμεύσεις καταργούν τον ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, ότι δεν επίκειται κλείσιμο ή συγχώνευση του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι, το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αλιβέρι, πάει να συγχωνευτεί ή να καταργηθεί, με την έδρα του να μεταφέρεται στην Κύμη ή στη Χαλκίδα. 

Μετά και την αλλαγή των δεδομένων και τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης κατάθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος ή συγχωνεύσεως του ΙΚΑ Αλιβερίου.

Το θέμα αυτό, είχε απασχολήσει το βουλευτή του Νομού και κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, όπου είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό ότι δεν επίκειται κλείσιμο ή συγχώνευση.

Σήμερα γίνεται εκ νέου διερεύνηση των προθέσεων του Υπουργείου, βάσει της έντονης ανησυχίας που υπάρχει για το θέμα σε ολόκληρη την περιοχή. Η ανησυχία αυτή, εκφράστηκε επισήμως, από επιστολή που υπογράφουν, πολλά σωματεία εργαζομένων της περιοχής, σύλλογοι και ενώσεις συνταξιούχων της περιοχής,  οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου και ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου, με την οποία ζητούν την ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ Αλιβερίου στην έδρα του Δήμου.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

Από πληροφορίες μας, σκοπεύετε την συγχώνευση ή κατάργηση του  Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α Αλιβερίου και την μεταφορά του στην Κύμη ή Χαλκίδα. Αυτό θα ήταν ότι χειρότερο και καταστροφικό για την περιοχή Αλιβερίου, την  δεύτερη μεγάλη πόλη της Ευβοίας μετά την Χαλκίδα. Στην περιοχή μας υπάρχουν Βιομηχανίες και πολλές Βιοτεχνίες, όπως Τσιμεντοβιομηχανία Α.Γ.Ε.Τ   ΗΡΑΚΛΗΣ, μονάδες Δ.Ε.Η, Βιομηχανίες, ΒΙΔΟΜΕΤ, ΒΙΟΜΕΚ, Γαλβανιστήρια, Μαρμαροβιοτεχνίες, πολλές Ιχθυοκαλλιέργειες, με εργαστήρια συσκευασίας ψαριών και εξαγωγής στο εξωτερικό, μεγάλη οικοδομική και εμπορική δραστηριότητα. Οι συνταξιούχοι της περιοχής είναι περισσότεροι των 3.000 ατόμων και οι εργαζόμενοι περισσότεροι από 6000. Φαντασθείτε λοιπόν ότι για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας η κατάθεση δικαιολογητικών εξόδων υγείας κ.λ.π θα πρέπει να πηγαίνουμε πλέον των 80 χιλιομέτρων ξοδεύοντας περισσότερα απ, όσα  θα  πάρουμε. Το Αλιβέρι  είναι έδρα του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου και είναι κόμβος μεταξύ Κύμης και Καρύστου με πάρα πολλά χωριά γύρωθε  και με εμπορική κίνηση και σας εκφράζουμε το καθολικό αίτημα όλων  των κατοίκων της περιοχής για την παραμονή και  ενίσχυση του Υποκαταστήματος στο Αλιβερι.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν μετοικίσει μόνιμα  στην περιοχή δικαιοδοσίας του  ΙΚΑ Αλιβερίου, από Αθήνα Πειραιά και άλλες μεγάλες πόλεις πολλοί κάτοικοι.

Tα παραπάνω είναι η περιγραφή της πραγματικής κατάστασης στην περιοχή μας. Θεωρούμε λοιπόν αναγκαίο το ΙΚΑ Αλιβερίου να παραμείνει ανοιχτό και να ενισχυθεί, σε μια εργατούπολη στηρίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, αλλά και του ίδιου του ιδρύματος στην προσπάθεια του να πατάξει την ανασφάλιστη εργασία και να αυξήσει τα  έσοδα  του, αν εδρεύει διπλά στις βιομηχανίες του Αλιβερίου.

Αναμένοντες τις θετικές σας αποφάσεις και ενέργειες.

Οι υπογράφοντες:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ ΜΗΛΑΚΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΟΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:
ΖΑΡΑΚΩΝ
ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΔΥΣΤΟΥ
ΒΕΛΟΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...