Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Αντίθετος με τις ανάγκες της κοινωνίας ο προϋπολογισμός».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης  του προσχεδίου του Προϋπολογισμού στην ειδική επιτροπή Οικονομικών, ο  βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά, υπεραμυνόμενος των θέσεων του κόμματος.

Δήλωσε για άλλη μια φορά πως  η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος σαν ακρογωνιαίος λίθος του προϋπολογισμού, προσβλέπει στη μελλοντική είσπραξη θετικών διαπραγματευτικών αποτελεσμάτων, όμως η στήριξή του, σε μη καταβολές υποχρεώσεων του δημοσίου, σε μειώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και στην υπερφορολόγηση, το καθιστούν τροχοπέδη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που γιγαντώνονται καθημερινά.

Τόνισε στη συνέχεια, την ανάγκη για αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω του Προϋπολογισμού, ώστε να επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είχε τεθεί από την εποχή της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Οι προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων που συνιστούσαν την κυβέρνηση έθεταν δύο στόχους, την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την προσπάθεια να σταθεί η κοινωνία όρθια.

Για την επίτευξη του δεύτερου στόχου, ο βουλευτής της Εύβοιας πρότεινε την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με χώρες του Ευρωπαίκού Νότου, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη διαπραγμάτευση των αναγκών των χωρών αυτών μέσω της  προώθησης των θέσεων τους από την προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε από 01.01.2014.

Στο πλαίσιο άμεσης αντιστροφής των πολιτικών λιτότητας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κατάθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ώστε να διευκρινιστεί που οφείλεται η αναντιστοιχία των προβλέψεων του Υπουργείου με τις προβλέψεις εκθέσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ.

 Η ερώτηση θα συζητηθεί  τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...