Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας στον Αναγνωστάκη για τα ειδικά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην Αναφορά 723/25-09-13 του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με τη λειτουργία των ειδικών σχολείων και τα προβλήματα που εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στις μετακινήσεις καθώς και στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει τις προβλέψεις του, για τοποθετήσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., χωρίς να δεσμεύεται βέβαια για το χρόνο υλοποίησής τους. Είναι προφανής η έκτακτη και αποσπασματική αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης των ειδικών σχολείων, καθώς προτείνεται, την ύστατη στιγμή, η κάλυψη θέσεων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, που φυσικά δεν θα έπρεπε να αφορούν την κάλυψη πάγιων θέσεων προσωπικού, αφού οι θέσεις αυτές αυτονόητα θα έπρεπε να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Παράλληλα το Υπουργείο ανακοινώνει την πρόθεση πρόσληψης ΕΕΠ και ΕΒΠ, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας ακόμα μια γκρίζα ζώνη, όπου εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας θα αμείβονται διαφορετικά.

Αναφορικά με τα προβλήματα μεταφορών  και κτιριακών υποδομών, το Υπουργείο Παιδείας παραπέμπει στους αρμόδιους Δήμους, αφού με βάσει την νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης ανήκουν στο χώρο ευθύνης τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...