Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Ο "Κηφέας" θα δεί τα άστρα το Σάββατο στο γήπεδο της Λούτσας

Αν το επιτρέψει ο καιρός, το βράδυ του Σαββάτου 11/8/2012, η ομάδα "Κηφέας" έχει προγραμματίσει εξόρμηση στο γήπεδο της Λούτσας με σκοπό την αστροπαρατήρηση. Kαλό θα ήταν όποιος παρευρεθεί να έχει μαζί του νερό, τροφή και γενικά οτι κρίνει πως θα χρειαστεί τις ώρες που θα βρισκόμαστε στο σημείο της παρατήρησης. Επίσης κρίνεται απαραίτητο να έχετε μαζί σας χοντρά ρούχα (κασκόλ, γάντια, σκούφο, χοντρό μπουφάν κλπ.). Θερμή παράκληση σε όλους όσους παρευρεθούν, κατά την αποχώρηση μας από το σημείο παρατήρησης, να αφήσουμε το χώρο καθαρό από διαφόρων ειδών σκουπίδια.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παρατήρησης θα πρέπει να αποφεύγουμε τη χρήση λευκού φωτός ώστε να μην «χαλάμε» την προσαρμογή των ματιών μας στο σκοτάδι, κάτι το όποιο είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να διακρίνουμε αμυδρά αντικείμενα του βαθέως ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρατήρηση νεφελωμάτων, γαλαξιών, σφαιρωτών και ανοιχτών σμηνών, διπλών αστέρων καθώς επίσης και πλανητών.

Σημείωση:

Για να συμμετάσχει κάποιος στις εξορμήσεις που προγραμματίζουμε, δεν είναι απαραίτητο να έχει στην κατοχή του κάποιο είδος αστρονομικού εξοπλισμού. Η καλή διάθεση για παρέα και συζήτηση, αλλά και η αγάπη για την Αστρονομία και την παρατήρηση των ουράνιων αντικειμένων, είναι συνήθως αρκετά.

http://www.astro-xalkida.eu/index.php/home/21-astro.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...