Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας στις τράπεζες ΑΤΕ, ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ

 Περιοδεία στις  Τράπεζες της  Χαλκίδας  πραγματοποίησε  10μελές  κλιμάκιο  της  Τ.Ε.Χαλκίδας  του ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  την  Παρασκευή  10  Αυγούστου  το  πρωί.

Ιδιαίτερα  στάθηκε , ενημερώνοντας  για  τις  θέσεις  του  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ (μοιράζοντας και  σχετική ανακοίνωση ,που ακολουθεί παρακάτω) στις  τράπεζες Αγροτική, Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο  και  Εμπορική που  ει ναι  στο  στόχαστρο  της  μνημονιακής  τρικομματικής  κυβέρνησης, που  σκοπό  έχει  να ξεπουλήσει  και  να χαρίσει  ακόμη (όπως ουσιαστικά   γίνεται  με την  Αγροτική) και  την εναπομείνουσα  περιουσία  του  Ελληνικού  λαού.

Ακολουθεί  η  ανακοίνωση:

"Το «ειδικό» μνημονιακό καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα η τρόικα, με τη δουλική συνέργεια των ντόπιων συνεργατών της, του κυβερνητικού τρικομματικού θιάσου, των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας, γνωρίζοντας ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες, εκτός από τη συνέχιση της καταλήστευσης των μισθωτών και των ανθρώπων της εργασίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας, προωθούν άρον-άρον το «κόλπο γκρόσο» να μοιράσουν στους «κολλητούς» τους την περιουσία του ελληνικού λαού.

Με το διαβόητο νόμο-πλυντήριο Βενιζέλου, που μέσα σ' ένα Σαββατοκύριακο, μαζί με τον Προβόπουλο, ξέπλυναν τη βρώμα του Λαυρεντιάδη και φόρτωσαν στον ελληνικό λαό το «κακό» κομμάτι της Τράπεζας Proton, με τον ίδιο νόμο και τις ίδιες εκτρωματικές μεθοδεύσεις επιχειρούν κατεπειγόντως να διαλύσουν την ιστορική Αγροτική Τράπεζα σε «καλή», που τη χαρίζουν στον  Σάλα για να εξωραΐσει τους ισολογισμούς της Τράπεζας Πειραιώς και σε «κακή» , χρεώνοντας την  και  με  τα  εκατομμύρια των κομματικών  τους  χρεών (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)  , για να προχωρήσουν μετά στο ξεπούλημα-διάλυση κρίσιμων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, όπως η «ΔΩΔΩΝΗ», η Βιομηχανία Ζάχαρης, η ΣΕΚΑΠ κ.ά.

Εθνική, Alpha και Eurobank περιμένουν σαν τα όρνεα για να αρπάξουν το «στολίδι» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την Εμπορική Τράπεζα. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν τη μαύρη συντεχνία των τραπεζιτών σε ακόμη πιο κλειστό κλαμπ. Η τρόικα και ο αυτοκράτορας Προβόπουλος, που δεν ελέγχεται από κανένα θεσμό του ελληνικού κράτους και δίνει λόγο μόνο στην Ε.Κ.Τ., στη Φρανκφούρτη, αποφάσισαν: το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα θα μονοπωλείται από 3-4 ομίλους. Αφού  κατάφεραν  να  εμφανίζουν τις δημόσιες τράπεζες ως  μη  βιώσιμες  Η αγροτική γη, η αγροτική παραγωγή, η μικρομεσαία επιχείρηση θυσιάζεται στο βωμό της ακόμα πιο ληστρικής ιδιωτικής κερδοφορίας.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «βιώσιμοι» τραπεζίτες;


Είναι οι ίδιοι, που έχοντας χρεοκοπήσει τις τράπεζές τους, δίνοντας μετοχοδάνεια ακόμη και στα μέλη των οικογενειών τους μέσω υπεράκτιων εταιριών, έχουν, μαζί με το νέο πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης που περιμένουν, τσεπώσει διακόσια δεκαοκτώ (218) δισεκατομμύρια ευρώ. Λεφτά, που τα έχει δανειστεί και συνεχίζει να τα δανείζεται ο ελληνικός λαός στο όνομά του, με υποθήκη τα κομμένα μεροκάματα του εργάτη, τους κομμένους μισθούς, τα κομμένα φάρμακα της γιαγιάς, την ανεργία, τα λουκέτα, τις ουρές στις σκάλες της ΔΕΗ και των εφοριών, τους άστεγους, τα συσσίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δήμους που συγχωνεύονται για να κλείσουν, τα παιδιά του που ξενιτεύονται, τις χιλιάδες αυτοκτονίες που αποσιωπούν τα δελτία των διαπλεκόμενων  ΜΜΕ.
Είναι οι ίδιοι, που ενώ συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζές τους με κλεμμένα λεφτά από την τσέπη του ελληνικού λαού, όχι μόνο αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά στο ελληνικό δημόσιο αλλά απαιτούν και «πανωπροίκι», χάρισμα: την Αγροτική, το ΤΤ, την Εμπορική και πάει λέγοντας.
Ο φαιδρός κυβερνητικός θίασος, την ίδια στιγμή, προσλαμβάνει σε θέση κλειδί - υπεύθυνη των ιδιωτικοποιήσεων την κα Budenikova, κατηγορούμενη από την κυβέρνηση της Σλοβενίας για διαφθορά και διορίζει εκκαθαριστή της «κακής» Αγροτικής τον κ. Μαράντο, στέλεχος εταιρίας στοιχημάτων (ήμαρτον!!!). Ποντάροντας στα μπάνια του λαού νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα περάσουν. Όμως κάνουν λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα των σωματείων των εργαζομένων: στην Αγροτική που έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη στην Ευρώπη τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια, στην Εμπορική Τράπεζα.
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Π. Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι βουλευτές της αριστεράς ξεγύμνωσαν και εξευτέλισαν τους «αρχιτέκτονες» της ληστείας: το Στουρνάρα και τον Προβόπουλο.
Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Εύβοιας Β. Αποστόλου έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για το τεράστιο σκάνδαλο. Ο αγώνας όμως δεν σταματάει στη Βουλή.
Δεσμευόμαστε στον Ελληνικό λαό ότι δεν αποδεχόμαστε τα «τετελεσμένα».
Οι τράπεζες που έχουν χρυσωθεί από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού θα εθνικοποιηθούν και θα λειτουργήσουν επιτέλους με δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο. Θα αποτελέσουν εργαλείο σχεδιασμένης επανεκκίνησης της οικονομίας. Για να τονωθεί η αγορά που νεκρώνει, να μπορέσει ο αγρότης να ξαναβάλει μπροστά την παραγωγή του ώστε η χώρα να καλύπτει με επάρκεια και ποιότητα τις διατροφικές της ανάγκες, για να δουλέψει η μικρή και μεσαία επιχείρηση, για να χτυπηθεί η ανεργία, να ξαναζωντανέψουν οι συνεταιρισμοί των μικρών παραγωγών, να υποστηριχθούν νέες καινοτόμες παραγωγικές αυτοδιαχειριστικές δράσεις.
Ο ελληνικός λαός δεν θα παραδοθεί. Θα μπει μπροστά για να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί: στις 8 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα είναι το πρώτο επεισόδιο του αγώνα για την ανατροπή, που αυτή τη φορά θα είναι οριστική και νικηφόρα".

                     Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  Χαλκίδας. Αύγουστος 2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...