Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Επιμελητήριο: Να μην κλείσουν οι περιφερειακές ΔΟΥ στην Εύβοια

Να μην κλείσουν οι περιφερειακές ΔΟΥ στην Εύβοια ζητά το τοπικό Επιμελητήριο.Η επιστολή στάλθηκε στους Στουρνάρα Ιωάννη - Υπουργό Οικονομικών, Μέργο Γεώργιο - Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών, Σίμο Κεδίκογλου - Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ.α .


Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:
Κατόπιν των τελευταίων δημοσιεύσεων περί καταργήσεων των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. (Καρύστου, Κύμης, Λίμνης και Ιστιαίας) θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας, τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους κάτοικους της περιοχής, αλλά και την συμβολή που θα έχει μια τέτοια ενέργεια στην επιπλέον υποβάθμιση της Εύβοιας και κατά συνέπεια και στον ήδη υποβαθμισμένο, επί σειρά ετών νόμο μας.

Σας επισημαίνουμε ότι :
Οι αποστάσεις από το νότιο και βόρειο άκρο- μέχρι την Χαλκίδα είναι περίπου 2,5 ώρες- καλύπτονται, μέσα από ένα άκρως ελλιπές οδικό δίκτυο, για το οποίο διαμαρτυρόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο καθιστά πραγματικά προβληματική και χρονοβόρα την όποια μετάβαση και άκρως επικίνδυνη. Ήδη ο νομός μας πληρώνει εδώ και χρόνια βαρύ φόρο στην άσφαλτο, ως πρώτος νομός σε τροχαία δυστυχήματα στη Χώρα μας.

Οι Περιφερειακές Δ.Ο.Υ. εξυπηρετούν περιοχές απομακρυσμένες και ΄΄άγονες΄΄ γραμμές ορεινών και δυσπρόσιτων χωριών και οικισμών του νομού μας.

Στην περιοχές αυτές,  εκτός της ΔΟΥ Χαλκίδας, δραστηριοποιούνται 7.000 και πλέον επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου, η πλειοψηφία των οποίων είναι ατομικές επιχειρήσεις και στις περισσότερες από αυτές οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι αναγκασμένοι για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Δ. Ο. Υ. κάτι που σημαίνει πέραν του υψηλού κόστους και του μεγάλου χρόνου μετακίνησης και την επιπλέον επιβάρυνση αυτών των μικρών επιχειρήσεων. Ήδη για την υποστήριξη αυτών των επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Εύβοιας λειτουργεί από το 2008 παράρτημα στην Κάρυστο, Ιστιαία και Αλιβέρι για να στηρίξει αυτές τις περιοχές. Είναι φανερό πως η κατάργηση των Δ.Ο.Υ. θα λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η Εύβοια με την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της και το άθλιο οδικό της δίκτυο, δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια από τις πυρκαγιές και χαρακτηρίστηκε πυρόπληκτη με αποτέλεσμα η επιχειρηματική δραστηριότητα να συρρικνώνεται και να δοκιμάζεται συνεχώς. Εκφράζοντας τον παλμό των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, ζητούμε να σταματήσει η απαξίωση και η υποβάθμιση του τόπου, που θα οδηγήσει σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.

Κατανοώντας τα δημοσιονομικά προβλήματα και την ανάγκη συγχωνεύσεων υπηρεσιών και οργανισμών ζητάμε να εξετάσουμε σε νέα βάση την αναδιάρθρωση  των ΔΟΥ του νομού.

Με την ελπίδα ότι θα εισακούσετε το αίτημά μας, αναμένουμε το συντομότερο τις δικές σας άμεσες ενέργειες και την οριστική απόφαση για διατήρηση των εν λόγω ΔΟΥ.  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...