Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Εκτός παιδικών σταθμών 40 παιδιά...

Ούτε μία από τις 40 αιτήσεις μητέρων για τους παιδικούς σταθμούς στην Κάρυστο δεν εγκρίθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και τα παιδιά, μένουν, κυριολεκτικά, στον δρόμο. 

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

"Με μεγάλη απορία και αγανάκτηση, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Καρύστου και το Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Περιβάλλοντος, Παιδείας, Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης Δήμου Καρύστου «Ι., Θ. & Π. ΚΟΤΣΙΚΑΣ», αποκλείστηκαν από την συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). 

Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε ότι αποκλείστηκαν δεκάδες μητέρες του Δήμου Καρύστου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω υψηλής απορροφητικότητας πόρων από το Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είναι πρωτοφανές και ανήκουστο να τιμωρούν δεκάδες μητέρες επειδή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αντλήσει του πόρους που τις αναλογούσαν κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Στην δύσκολη οικονομική εποχή που διανύουμε σε συνάρτηση με τις συνεχόμενες μειωμένες επιχορηγήσεις του κράτους προς τους δήμους, η λειτουργία του παιδικού σταθμού είναι δύσκολη έως ανέφικτη. Ο αποκλεισμός του Δήμου Καρύστου, ο οποίος κατέθεσε 40 πληρέστατες αιτήσεις και από τις οποίες δεν εγκρίθηκε ούτε μία, θα δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα. 
Ζητάμε την άμεση ενίσχυση των πόρων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» έτσι ώστε να μην αναγκαστούν δεκάδες μητέρες να αφήσουν την εργασίας τους για να φροντίζουν τα παιδιά τους.
Τέλος, ενημερώνουμε τους πολίτες μας, ότι ο Δήμος Καρύστου θα κάνει ότι είναι εφικτό έτσι ώστε ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες εργαζόμενες μητέρες".
Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Μαρία Κιούκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...