Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" και «Ο Επιθεωρητής» στη Χαλκίδα

Οι προσεχείς πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), αναλυτικότερα έχουν ως εξής:

Κυριακή 26 Αυγούστου, ώρα: 21:00 -Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου)


Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ"

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΠΕΧ, θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο της Μεγάλη Οθόνης, με επιλεγμένη Μουσική & Τραγούδια από τον Ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο.

Διεύθυνση Ορχήστρας-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πέτρος Πρόκος

Τετάρτη 29 Αυγούστου, ώρα: 21:00 - Κάστρο Κανήθου


Θεατρική παράσταση: «Ο Επιθεωρητής»

Την κλασσική κωμωδία του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής» παρουσιάζει στην πόλη της Χαλκίδας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, όπως και σε διάφορα θέατρα και φεστιβάλ της χώρας.

Πρόκειται για ένα έργο με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που το καθιστά απόλυτα διαχρονικό και επίκαιρο.
Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Τον ρόλο του Επιθεωρητή θα ερμηνεύσει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Παίζουν επίσης: Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους.

Γενική είσοδος: 15 € & 10 € φοιτητικό, παιδιά, άνεργοι, πολύτεκνοι, συνταξιούχοι & ΟΓΑ

Σημεία Προπώλησης: Από Δευτέρα 27/8-29/8 Πρωί: 10:00-14:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου – Απόγευμα (εκτός 29/8): 20:30-23:00 Δημοτικός Κινηματογράφος ΡΕΞ.

Πέμπτη 30 Αυγούστου, ώρα: 21:00 -Κόκκινο Σπίτι(πλατεία Μάλλιου)


Έναρξη «3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών»

Το «3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΝ» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα από Πέμπτη 30 έως Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, καθώς από όμορες περιοχές του Δήμου μας, ενώ η διεθνής εκπροσώπηση αποτελείται από 350 και πλέον χορευτές, από 10 χώρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...