Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Επιμελητήριο: Με λουκέτο απειλούνται οι εταιρίες παραγωγής ενέργειας από τα φέσια του κράτους

Το επιμελητήριο Ευβοίας έστειλε επιστολή στον Υπουργό οικονομικών και Υπουργό Ανάπτυξης με θέμα τις επιπτώσεις στην παραγωγή ενέργειας λόγω της καθυστέρησης της ΛΑΓΗΕ ΑΕ να πληρώσει την μέχρι τώρα τιμολογημένη πώληση ενέργειας.Σας παραθέτουμε την επιστολή.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Οι επιχειρηματίες – Μέλη μας, με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως και πολλοί ακόμη επιχειρηματίες του ιδίου αντικειμένου στην χώρα, είναι οριακά αντιμέτωποι με το φάσμα της πτώχευσης, λόγο της καθυστέρησης της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, να πληρώσει την μέχρι τώρα τιμολογημένη πώληση ενέργειας.

Οι εν λόγω επιχειρηματίες πραγματικά στενάζουν από τη μη καταβολή των οφειλομένων, αφού οι δανειακές υποχρεώσεις τους τρέχουν την ίδια ώρα που οι Τράπεζες διεκδικούν τις απαιτήσεις τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν καταβάλλει το ΦΠΑ από την πώληση ενέργειας καθώς επίσης και τον φόρο στο κράτος για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει αλλά έχουν ήδη τιμολογηθεί. Με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν ο κλάδος της ενέργειας οδηγείται στην κατάρρευση με συνέπειες τραγικές για χιλιάδες παραγωγούς και ζημιές δις ευρώ με αντίκτυπο και στις ίδιες τις Τράπεζες.

Παρακολουθώντας με μεγάλη αγωνία το θέμα, σας καλούμε να επιλύσετε άμεσα το ζήτημα των οφειλών της ΛΑΓΗΕ ΑΕ στους επιχειρηματίες παραγωγούς ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην διάσωσή τους, στην θωράκιση της αξιοπιστίας των επενδύσεων στη χώρα και στην προστασία ενός κλάδου ιδιαίτερα σημαντικού για την ελληνική οικονομία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...