Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Συνέλαβαν τον Ευάγγελο Καλούση για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας

Συνελήφθη το μεσημέρι ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης μαζί με άλλα δύο άτομα, έπειτα από καταγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο δικαστής με τη μεζούρα, όπως τον αποκαλούσαν όταν ήρθε στο φως η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος συνελήφθη για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει «ο ένας από τους συλληφθέντες χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προέβη προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι. Επιπλέον, ανάρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα».

Ωστόσο ο Ευαγγελος Καλούσης αφέθηκε ελέυθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη. Βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης δικηγορικής ιδιότητας και άσκηση δικηγορίας, ενώ οι δύο άλλοι δικηγόροι συνεργάτες του, Χρ. Γιαμαρέλου και Θ. Δάλλας, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο αδίκημα του πρώην δικαστικού λειτουργού. Η Γιαμαρέλου και ο Δάλλας, λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας, θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο από το Εφετείο Αθηνών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...