Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Καταδικάστηκε παιδίατρος για το θάνατο 5χρονου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ/ aggelioforos.gr

Η γιατρός κατηγορείται ότι έκανε λάθος διάγνωση και, όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχασε τη ζωή του από σκωληκοειδίτιδα. Στο εδώλιο κάθισε αλλά τελικά απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία και η παιδίατρος της οικογένειας η οποία είχε κάνει τηλεφωνική «διάγνωση», ωστόσο συνέστησε στους γονείς να πάνε το παιδί στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος πεντάχρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από πέντε χρόνια στις 3 Ιουνίου 2007 λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων όπου είχε μεταφερθεί από τους γονείς του. Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν όταν άρχισε να εμφανίζει υψηλό πυρετό και να νιώθει αφόρητους πόνους στην κοιλιά του. Οταν οι γονείς ενημέρωσαν την οικογενειακή τους παιδίατρο, αυτή πιθανολόγησε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά, τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και οι γονείς επικοινώνησαν ξανά τηλεφωνικά με την παιδίατρό τους. Αυτή αμέσως τους είπε να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο και ο πεντάχρονος κατέληξε στην Παιδιατρική Κλινική του Λοιμωδών. Η διάγνωση και στη συγκεκριμένη κλινική ήταν ότι το παιδί πάσχει από γαστρεντερίτιδα και έπειτα από πέντε ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας ο 5χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του. Οι συμβουλές που δόθηκαν στους γονείς ήταν να φροντίσουν για την ενυδάτωση του ανήλικου και τους συνέστησαν έναν ιατρικό επανέλεγχο. Η κατάσταση της υγείας του 5χρονου χειροτέρεψε λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο. Εμφάνισε ξανά υψηλό πυρετό ενώ έφτανε στο σημείο να χάνει τις αισθήσεις του. Οι γονείς έντρομοι επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ και ζήτησαν τη μεταφορά του γιου τους σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ωστόσο το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή στο δρόμο για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η απολογία

Χτες κατά τη διάρκεια της απολογίας της η γιατρός η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες. Οπως είπε πιθανότατα η σκωληκοειδίτιδα προέκυψε μετά την αποχώρηση του πεντάχρονου από το νοσοκομείο και δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και να προληφθεί.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...