Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Οχι» σε οριζόντια μέτρα - ΒΙΝΤΕΟ

«Όχι» σε οριζόντια μέτρα τη διετία 2013-2014 είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις περικοπές δαπανών που αναζητούνται για τη διετία 2013 - 2014, ανέφερε πως «η προεργασία μορφοποιείται χωρίς να υπάρχουν οριζόντια μέτρα». Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα ούτε το 2012 και διευκρίνισε κατά λέξη πως θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα και όχι νέα μέτρα με το μέγιστο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα βρεθεί λύση και για τα ειδικά μισθολόγια μέσω ισοδύναμων μέτρων.

Γνωστοποίησε επίσης ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο την τάχιστη προώθηση των διαρθωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνουν και τις ιδιωτικοποιήσεις. Εξήγησε μάλιστα πως με αυτόν τον τρόπο η χώρα θα δείξει την αξιοπιστία της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επίσης ανέφερε ότι επήλθε συμφωνία στο ότι «πρέπει να καταρτίσουμε εμείς οι ίδιοι την πρότασή μας για το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να κλείσει ομαλά ο προϋπολογισμός του 2012 και να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2013».

Τέλος, επέμεινε στην αναθεώρηση του προγράμματος, σημειώνοντας πως αφετηρία «είναι η αναγκαία παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταλήγοντας είπε πως η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης θα συγκροτηθεί τάχιστα και θα ονομάζεται Εθνική Επιτροπή Οικονομικού Σχεδιασμού.


Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...