Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο "εμφύλιος" των γιατρών στην Εύβοια, βγήκε στη δημοσιότητα.

Ο "εμφύλιος"  των γιατρών στην Εύβοια, βγήκε στη δημοσιότητα. Στο έγκυρο ygeianet.gr δημοσιεύτηκε ένα κείμενο που βάζει φωτιά στις σχέσεις των γιατρών του νοσοκομείου Χαλκίδας με εκείνων στα νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου.

Και η "φαγωμάρα" αφορά, βέβαια, τα λεφτά...

Διαβάστε τι γράφτηκε σήμερα στο ygeianet.gr :

"Τα κατάφεραν, τελικά !!!
Μας βάζουν και να φαγωθούμε μεταξύ μας, όλοι οι σαλτιμπάγκοι, βολεμένοι του χθες, όπως και όλοι οι κανάγιες, της σύγχρονης νεο-Ελληνικής πραγματικότητας.

Δικαιοσύνη και Ισονομία... τα μεγάλα ζητούμενα !!!

...Μόνο, που η Δικαιοσύνη δεν γίνεται, παρά να είναι συνυφασμένη με την ΑΛΗΘΕΙΑ ...

κι ερχόμαστε να εκθέσουμε, με τη γλώσσα των αριθμών, για άλλη μία φορά τη ζοφερή πραγματικότητα, που αφορά στο πολύπαθο
Νοσοκομείο Χαλκίδος...

- 217 (διακόσιοι δέκα επτά ) Ιατροί, που υπηρετούμε στο Γ.Ν.Χ. και στα Κέντρα Υγείας  του, καλούμαστε να εφημερεύουμε είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, τριακόσιες εξήντα πέντε-έξι ημέρες, το χρόνο, με επιστημονική ασφάλεια και επάρκεια.
- Πέρυσι (2011) το κόστος αυτής της ανάγκης ανήρχετο στις 317.000 ευρώ, ανά μήνα, περίπου.
- Φέτος, (2012), τον Απρίλη ανεκοινώθησαν τα κονδύλια εφημεριών, κουτσουρεμένα, σε σημείο, να διαθέτει το Νοσοκομείο Χαλκίδος, μόνο 192.000 ευρώ, το μήνα, για 217 Ιατρούς, για την κάλυψη των ιδίων αναγκών.

δηλαδή, 884, 79 , περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, οι συνάδελφοι Ιατροί Κύμης και Καρύστου, 21 (εικοσιένας) και 25 (εικοσιπέντε) αντίστοιχα, είχαν με το, κονδύλιο του Απρίλη να μοιρασθούν 600.000 ευρώ,
δηλαδή,  2.380, περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό και
               2.000, περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό .

Μετά την ανακατανομή των κονδυλίων, στα όρια της Υ.Π.Ε. Στερρεάς, τα 192.000 ευρώ, έγιναν 215.000 και πάλι, βέβαια, για 217 Ιατρούς, έτσι που αναλογούν
      δηλαδή, 990, 00 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό, στη Χαλκίδα

43.224  ευρώ, για 25 ιατρούς στην Κύμη
              δηλαδή 1728 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό,
και 39072 ευρώ για 21 ιατρούς στην Κάρυστο
              δηλαδή 1860 περίπου ευρώ, το μήνα, ανά Ιατρό.

Κι επειδή, όντως, το άρθρο 22 , παρ.1 εδάφιο β του Συντάγματος, επιβάλλει ίση αμοιβή, για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας,
ας αναφερθούμε και σε κάποιες άλλες Αλήθειες, που πονάνε !

Κάθε Αναισθησιολόγος, για παράδειγμα, στη Χαλκίδα, κατά μέσον όρο, βάζει περί τα 500 χειρουργεία , το χρόνο, εκ των οποίων περί τα 2/5, δηλαδή, τα 200 επείγοντα.
Κανένα επείγον χειρουργικό περιστατικό, στην Εύβοια, δεν αντιμετωπίζεται σε άλλο Νοσοκομείο εκτός από αυτό της Χαλκίδας.

Επί πλέον, έρχονται περιστατικά και από Βοιωτία, όπως την περασμένη Πέμπτη, όταν εφημέρευαν, στη Θήβα, αναισθησιολόγος και χειρουργός, αλλά δεν υπήρχε, λέει, χειρουργείο σε ετοιμότητα ??? !!!

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο Χαλκίδος, γίνονται, περί τις 528 εισαγωγές επειγόντων περιστατικών, το μήνα. Από αυτά το 1/5, περί τα 106 περιστατικά απαιτούν άμεση αναισθησιολογική παρέμβαση.

Μήπως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, επί τέλους,
ποιοί καννιβαλίζουν ποιούς ???"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...