Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Τα ντοκουμέντα της απάτης-Έγραφε για 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της!

Aποκαλύψεις για το πως στηνόταν η φάμπρικα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δινόταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργαζόνταν κανονικά και πληρωνόταν από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το cretalive.gr, αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ είχε πλοκάμια παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες, ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο ΄΄πάρτυ΄΄ με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα, όπως αποδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...