Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Μέρκελ: "Πρώτα η έκθεση της τρόικας και μετά οι αποφάσεις για την Ελλάδα"

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, κα Άνγκελα Μέρκελ έδωσε σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ZDF, την καθιερωμένη συνέντευξη πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές της, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Στο τέλος της συνέντευξης η δημοσιογράφος έκανε στη κα Μέρκελ δύο ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν την Ελλάδα και τη δυνατότητα επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Η κα Μέρκελ απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, τονίζοντας πως η επιμήκυνση ή όχι του προγράμματος θα εξαρτηθεί από την έκθεση των επικεφαλής τρόικας σχετικά με την πορεία προόδου και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα», η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι αποτελεί κριτικό παράγοντα «η τήρηση των δεσμεύσεων της κάθε χώρας», προσθέτοντας πως «το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Επιπλεόν η κα Μέρκελ τόνισε πως οι Βρυξέλλες πρέπει να έχουν μεγαλύτερη «άνεση» για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...