Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κουβέλης: "Εξαιρετικά κρίσιμη η Σύνοδος Κορυφής"

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι συζήτησε με τον κ. Παπούλια το περιεχόμενο των όσων θα αναδείξει στη Σύνοδο Κορυφής. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουβέλη:

«Είναι μια ενδιαφέρουσα Σύνοδος, εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη και οι απόψεις της Ελλάδας πρέπει να διατυπωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι βέβαιος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα το πράξει.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, καθώς η ύφεση δεν είναι μόνο πρόβλημα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Η απουσία ανάπτυξης δεν είναι μόνο ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά γίνεται συνολικότερο, γενικότερο πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης.

Κατά συνέπεια η ένταξη στην οικονομική διακυβέρνηση του μεγέθους της ανάπτυξης, ιδιαίτερα για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι μια σημαντική διεκδίκηση, όσο βέβαια και η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να εξασφαλιστούν εκείνες οι ρυθμίσεις που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία, με το δεδομένο ότι τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί, στη βάση του μνημονίου, δεν είναι μόνο αδυσώπητα, αλλά είναι και αναποτελεσματικά.

Στη Σύνοδο Κορυφής είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει και θα αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...