Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Γιατρός έγραψε 8.948 συνταγές σε 4 μήνες...


Τι δείχνουν οι έλεγχοι των υπευθύνων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης; Γιατρός από την Αιτωλ/νία, έγραψε 8.948 συνταγές σε 4 μήνες...

«Μαργαριτάρια» κάθε λογής συγκεντρώνουν καθημερινά οι υπεύθυνοι της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) καταγράφοντας τα φάρμακα που χορηγούνται σε ασφαλισμένους όλης της χώρας. Τι είδαν τα μάτια τους; Από συνταγές με …σεξουαλικά ενισχυτικά φάρμακα προς ανήλικα, μέχρι παπάδες που έκαναν …ορμονοθεραπεία. Δείτε τη λίστα με τους πρωταθλητές γιατρούς της συνταγογράφησης.

Τους γιατρούς που δείχνουν …υπερβάλλοντα ζήλο στο να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους τους θα κληθεί πολύ σύντομα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει.

Ήδη άλλωστε τα ονόματα και η λίστα με τις υπό συζήτηση συνταγές, έχουν συγκεντρωθεί και θα παραδοθούν από τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Βλάση Σφυρόερα τόσο στο νέο υπουργό Υγείας όσο και στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ώστε να εξετασθούν περαιτέρω.

Στη συνέχεια οι γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι της ΗΔΙΚΑ, τρίβουν τα μάτια τους από τον υπερβολικό αριθμό των φαρμάκων που χορηγούν ορισμένοι γιατροί ανά την Ελλάδα.

Τι εντόπισαν μεταξύ άλλων;

-Παιδάκια και κυρίως κοριτσάκια 10 και 12 ετών να παίρνουν μετά …μανίας φάρμακα για την ανόρθωση της σεξουαλικότητά τους τύπου Viagra. Οι παιδικές …ερωτικές συνταγές ήταν χειρόγραφες και εντοπίσθηκαν μετά τη σάρωση και την ενσωμάτωσή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

-Αντίστοιχα από συνταγές που σαρώθηκαν βρέθηκε ιερέας χωρίου να λαμβάνει …ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει! Όπως βρέθηκε μετά τον έλεγχο, οι περισσότεροι του χωριού έσπευδαν να γράφουν τα φάρμακά τους στο βιβλιάριο του ιερωμένου.

-Επίσης εντοπίσθηκε φαρμακείο στην Κέρκυρα να εκτελεί περισσότερες συνταγές από κάθε άλλο φαρμακείο ανά τη χώρα. Οι ειδικοί βρήκαν κύκλωμα που σχετιζόταν με τη γειτονική Αλβανία όπου και αξιοποιούνταν τα φάρμακα.

-Σε φαρμακείο της Ροδόπης διαπιστώθηκε ότι περίπου το 50% των συνταγών που εκτελούνταν ήταν από τη Θεσσαλονίκη ενώ προέρχονταν και από συγκεκριμένο γιατρό.

-Γιατρός από την Αιτωλοακαρνανία έδωσε μέσα σε τέσσερις μήνες 8948 συνταγές φαρμάκων που θεωρείται αριθμός ρεκόρ αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιατρικές επισκέψεις που εγκρίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε γιατρό είναι μόλις 200.

-Στην πολυσυζητημένη Ζάκυνθο όπου να υπενθυμίσουμε χορηγούνταν και τα περισσότερα επιδόματα τυφλότητας στη χώρα, βρέθηκε γιατρός που διέμενε σε χωριό μόλις 150 κατοίκων, να έχει κόψει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο 5561 συνταγές.

Με βάσει τα στοιχεία που καταγράφονται επισήμως, κάθε μήνα εκδίδονται περίπου 5 με 5,5 εκατ. συνταγές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...