Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αλιβέρι: Τον συνέλαβαν γιατί είχε 3.880 κροτίδες και φωτοβολίδες

Στο Αλιβέρι, συνελήφθη 51χρονος, γιατί σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα  παντοπωλείο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3.880) κροτίδες, φωτοβολίδες και πυροτεχνικά αθύρματα, τα οποία διέθετε προς πώληση, άνευ αδείας αρμοδίας αρχής.

 

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε κατάστημα παντοπωλείο στην περιοχή του Αλιβερίου, κατελήφθη ο 51χρονος ιδιοκτήτης του να διαθέτει προς πώληση και κατασχέθηκαν:
  • (2.318) κροτίδες, διαφόρων μεγεθών,
  • (1.550) πυροτεχνικά αθύρματα και
  • (12) φωτοβολίδες,
για τα οποία δεν είχε εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

 Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς, με σκοπό να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κατανόηση των κινδύνων που διατρέχουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. 

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...