Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Σίμος Κεδίκογλου: Ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές

"Μια πρώτη και σημαντική επιτυχία μας αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α). Το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές που εξαρτώνται από τον τομέα της Αλιείας"

Αυτό τονίζει στον χαιρετισμό του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωος κ.  Σίμος Κεδίκογλου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΥπΑΑΤ με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: "Κοινή Αλιευτική Πολιτική - Προοπτικές στον κλάδο της Αλιείας και των Υδατοκαλλιεργειών"

Ο χαιρετισμός:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης. Δυστυχώς, λόγω έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσω να παραστώ σε αυτήν την τόσο σημαντική συνεύρεση που έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στην περιφέρεια μας. Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό.

Αυτή η κυβέρνηση, όπως όλοι γνωρίζετε, έχει κάνει σημαία της την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα μια ανταγωνιστική και σύγχρονη χώρα μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Σ’ αυτή τη διαδικασία επανεκκίνησης το πιο σημαντικό είναι οι δυναμικές συνεργασίες, οι δυναμικές κινήσεις, προς όφελος όλων μας.

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί στην προσπάθεια μας για ανάκαμψη θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στον πρωτογενή τομέα, όπου μπορεί να υπάρξουν και να δημιουργηθούν γρήγορα θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινή αλιευτική πολιτική (ΚΑλΠ) που τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2014 δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης στις παράκτιες περιοχές, εξασφαλίζοντας παράλληλα την επαναφορά των αλιευτικών αποθεμάτων σε βιώσιμα επίπεδα.

Με την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε από την χώρα μας, παρουσιάζεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, για την προώθηση και εφαρμογή πολιτικών με τη σωστή ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής σταθερότητας και αλληλεγγύης.

Μια πρώτη και σημαντική επιτυχία μας αποτελεί η πρόσφατη συμφωνία για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (Ε.Τ.Θ.Α). Το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής ανάπτυξης στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές που εξαρτώνται από τον τομέα της Αλιείας, καθώς επίσης και στην ποιότητα διαβίωσής τους, με την υλοποίηση έργων υποδομής, και με την ταυτόχρονη απλοποίηση των διαδικασιών στην πρόσβαση για χρηματοδότηση.

Δεν θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες και να σας κουράσω, ακολουθούν άλλωστε οι αρμόδιοι και οι ειδικοί επί του θέματος που θα μπορέσουν να σας ενημερώσουν αναλυτικότερα .

Κλείνοντας, ως εκπρόσωπος της σημερινής κυβέρνησης, σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στη σταθερότητα, στην υπευθυνότητα, στην αποφασιστικότητα, στο σχεδιασμό και στη συνέπεια ώστε να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές ευεργετικές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...