Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: "Θα προστατευθεί η α' κατοικία όσως αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση"

Η πρώτη κατοικία εκείνων που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα προστατευθεί, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα εξαιρεθεί από τους πλειστηριασμούς η α΄κατοικία εκείνων  που αποδεδειγμένα, με αντικειμενικά κριτήρια τα οποία θα οριστούν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεύτερος γνώμονας, όπως είπε, θα είναι η προστασία της αξίας των ακινήτων.


Για το νέο φόρο ακινήτων, ανέφερε: «Ο καλύτερος φόρος είναι ο μηδενικός φόρος. Χρειάζονται όμως έσοδα», επισήμανε και πρόσθεσε πως αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι η μέγιστη δυνατή καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων και με βάση αυτή να γίνει η δικαιότερη δυνατή κατανομή των βαρών.

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε περισσότερο ένα σύστημα που πρέπει να συλλέξει έσοδα αλλιώς θα πρέπει να περικόψουμε από αλλού δαπάνες», εξήγησε,
Με το νέο σχέδιο, όπως είπε, θα υπάρξει ελάφρυνση για τους περισσότερους, η οποία μεσοσταθμικά θα ανέλθει στο 15%.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αναγνώρισε ότι «οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης» και πρόσθεσε ότι «πρώτα και πάνω από όλα είναι οι δίαυλοι της κοινωνίας».

Για μια ακόμη φορά ο κ. Κεδίκογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης οριζόντιων δημοσιονομικών μέτρων. «Μέτρα θα πάρουμε. Οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», ξεκαθάρισε.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές σχετικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014 και ότι λύση θα υπάρξει μετά τις χειμερινές διακοπές («θα πάμε για σκι», όπως είπε χαρακτηριστικά), οι οποίες κατά το δυτικοευρωπαϊκό έθιμο γίνονται τον Φεβρουάριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «υπήρξε οργή εντός και εκτός Ελλάδας και αποτυπώθηκε σε δηλώσεις πολλών αξιωματούχων».

«Την ευθύνη την έχουμε εμείς», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση διαβουλεύεται χωρίς να έχει «την πλάτη στον τοίχο».

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ξανασυμμετάσχει στην κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε: «Δεν έδιωξε κανείς τη ΔΗΜΑΡ. Μόνη της αποφάσισε να φύγει»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...