Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Αναγνωστάκης για την ανεργία στους νέους

Έντονη κριτική στα  όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης άσκησε, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Henri Malosse, για τη διαχείριση του προβλήματος της ανεργίας των νέων.


Η τοποθέτηση του βουλευτή πραγματοποιήθηκε σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής  Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα την ανεργία των νέων.


Αρχικά αναφέρθηκε στην αγωνία, που διακατέχει το σύνολο των εμπλεκομένων για τη διαχείριση του προβλήματος της ανεργίας και κάλεσε όσους διαχειρίζονται τις τύχες των λαών της Ε.Ε., να βάλουν φραγμούς ώστε να μην έχουμε την επάνοδο ναζιστικών και φασιστικών μορφωμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο σύνολο της Ε.Ε.

Στη συνέχεια τόνισε, πως η Ευρώπη θα πρέπει να έχει ως επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες και τον άνθρωπο και όχι τις αγορές και το κέρδος. Επεσήμανε πως η Ελληνική αλλά και η Ιταλική Προεδρία της Ε.Ε., που ακολουθούν, μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα, αναπτύσσοντας συμμαχίες κοινού σκοπού, με τις υπόλοιπες χώρες του φτωχού Ευρωπαϊκού Νότου.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ανεργίας, ο βουλευτής της Εύβοιας, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά της ανεργίας στους νέους και η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να αλλάξει με τη συνεχιζόμενη πολιτική διαρκούς λιτότητας. Αν η Ε.Ε. δεν αλλάξει άμεσα την πολιτική της, διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξή της και πιθανότατα θα έχουμε σοβαρές κοινωνικές εκρήξεις.

Εκπροσωπώντας τη Δημοκρατική Αριστερά, έκανε έκκληση για την άμεση  εφαρμογή ενός κατεπείγοντος ευρωπαϊκού σχεδίου, που θα αναχαιτίζει την ανεργία και επανέφερε το αίτημα της ΔΗΜ.ΑΡ., ζητώντας ένα συγκεκριμένο πακέτο αναπτυξιακής στήριξης, για όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, ώστε να μικρύνει η ψαλίδα ανισοτήτων μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., στοχεύοντας πάντα σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...