Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Σ. Κεδίκογλου: Δείχνουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή

Για ποινική και όχι πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις παρακολουθήσεις, γύρω από την υπόθεση, είναι «καθόλα νόμιμες».

«Είναι γεγονός πως η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έπαιζε με το δήθεν αντισυστημικό της χαρακτήρα. Πριν είχαμε άλλα κρούσματα βίας, κρούσματα εναντίον πολιτικών. Δεν τα εξισώνω, αλλά κάνω μια διαπίστωση. Η βία είχε διεισδύσει σε επικίνδυνο βαθμό μέσα στην κοινωνία. Ο κόσμος έλεγε "θα τους στείλουμε στη βουλή για να δέρνουνε". Επελέγη λοιπόν η τακτική να αντιμετωπιστεί με αμιγώς δικαστικό τρόπο και να βγει ο πολιτικός μανδύας από αυτή την εγκληματική οργάνωση. Να δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κεδίκογλου άφησε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακουλουθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εκτίμησε πως θα βρεθεί μια κοινή γραμμή από όλα τα κόμματα, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ακατανόητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητικός.

Αυτό που συζητείται, όπως είπε, είναι να υπάρξει αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...