Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

VIDEO + PHOTOS - Ξεκίνησε στη Χαλκίδα το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest

Ξεκίνησε απόψε στη Χαλκίδα το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, όπου θα προβληθούν 51 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2012-2013, 20 μεγάλου μήκους και 31 μικρού μήκους. 

Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ της Χαλκίδας έχει αναδειχθεί ως ουσιαστικός "χώρος συνάντησης" των δημιουργών. Στην κριτική επιτροπή για τα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους φέτος συμμετέχουν οι Νίκος Καβουκίδης, Αντώνης Κόκκινος, Γιώργος Κακουλίδης, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Νίκος Ξυδάκης.

Καθώς το ντοκιμαντέρ αντιστέκεται στην κρίση και τις αντίξοες συνθήκες, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα κάνουν πρεμιέρα φέτος 34 ταινίες-ντοκιμαντέρ! Από αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ στο επίσημο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και νέους.


 Η «Νεανική δημιουργία» δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό ντοκιμαντέρ.


Επιπλέον, όπως και τις περασμένες χρονιές έτσι και φέτος ειδικά οι καθημερινές πρωινές προβολές του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνονται και σε λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος μαθητών και φοιτητών να παρακολουθήσουν δωρεάν ολόκληρη την ετήσια ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ του έτους 2012-2013.


Η αποψινή τελετή έναρξης του 7ου Φεστιβάλ-Docfest ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο.


Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για τον σκηνοθέτη ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, ενώ θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπoυλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».


Την Κυριακή, η τελετή λήξης του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στους "Σκαπανείς του Ελληνικού Κινηματογράφου": Μετά την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Σκαπανείς 1906-1925» από το Αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελείται από αποσπάσματα διαφόρων ταινιών που έχουν σωθεί και αποκατασταθεί από το εργαστήριο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...