Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στην Ενορία Γαλατσώνας Ιστιαίας ο Μητροπολίτης

Την Ενορία της Γαλατσώνας Ιστιαίας επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 το πρωί, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Ευγενικού, παππού του Πρωτοδιακόνου της Ι. Μητροπόλεως π. Νεκταρίου Ευγενικού.

Με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος και εξάδος Κληρικών, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στα Αγγελικά Τάγματα, με αφορμή την Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και την θέση τους μέσα στην Εκκλησία, ενώ εξέφρασε και την χαρά του που γι’ ακόμη μια φορά βρέθηκε με τους χριστιανούς της μικρής αυτής Ενορίας της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Στην Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7), έψαλλαν θαυμάσια ο κ. Παναγιώτης Αναστασίου, Καθηγητής στην Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας στην Ιστιαία, ο καλλίφωνος Ιεροψάλτης του Ι. Ναού, ογδοηκοντούτης κ. Σταύρος Μεταξιώτης, συνεπικουρούμενοι και από άλλους Ιεροψάλτες της περιφερείας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...