Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια» από την “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας”

Μία ενδιαφέρουσα ιατρική εκδήλωση με χρήσιμα συμπεράσματα

Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της πόλης για τη νόσο, διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου με θέμα : «Ενημέρωση - Πρόληψη στην άνοια».

«Η Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της πολιτείας.

Η παγκόσμια έκθεση για τη νόσο Alzheimer 2012 αποκαλύπτει πως το στίγμα και ο κοινωνικός αποκλεισμός αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια για τους ανθρώπους με άνοια και τους περιθάλποντες τους. Παγκοσμίως υπάρχουν 36 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από άνοια ή Νόσο Alzheimer.

Η πρόεδρος της Εταιρείας Χαλκίδας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Κα Ευαγγελία Αγγελίδου άνοιξε την εκδήλωση. Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των κατοίκων της πόλης σχετικά με τη νόσο ώστε οι οικογένειες με ασθενείς της νόσου αυτής να βρίσκουν διέξοδα. Τόνισε δε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη τόσο στα άτομα που νοσούν, όσο και στους περιθάλποντες των ασθενών.

Ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους και το κοινό για την παρουσία τους καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης “Ζύμη Ψαχνών”, “Ζαχαροπλαστεία Flamingo”, “Σιγά…το αβγό Χειροποιητο κόσμημα”. Στη συνέχεια παρουσίασε τους φιλοξενούμενους ομιλητές και τους έδωσε το λόγο.

Ομιλητές ήταν οι : η ζωγράφος- Φαρμακοποιός κα Εύη Σαραντέα η οποία εισηγήθηκε το θέμα : “Η τέχνη πρόληψη στην άνοια”. Η Δρ Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος – Ψυχίατρος η οποία εισηγήθηκε το θέμα : “Ενημέρωση στην άνοια”. Ο Δρ Ιωάννης Παπατριανταφύλλου Ψυχίατρος ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα : “Διαταραχές στη συμπεριφορά και αντιμετώπιση τους στην άνοια”.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα ή προβληματισμούς των παρευρισκομένων.

Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Χ., ο κ. Βασίλειος Βεργέτης Περιφερειακός Σύμβουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο κ. Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος (Αντιδήμαρχος), ο ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Αναγνώστου, η κα Τζοβάνα Γκόγκου. εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου κ.ά.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Παπαδημητρίου ήταν κατάμεστη από ένα κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Υποστηρίξτε την εταιρεία Alzheimer Χαλκίδας και τους ανθρώπους με άνοια. Ανάμεσα στους σκοπούς της είναι η δημιουργία συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια αλλά και των περιθαλπόντων τους.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.

Η “Ελληνική Εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” και το Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας λειτουργεί ως μονάδα ημερήσιας φροντίδας ανοϊκών ασθενών και βρίσκεται στην οδό Μεσσαπίων 4, 341 00 Χαλκίδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...