Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Σύναξη Αναγνωστών - Υποψηφίων Κληρικών στη Λίμνη

Με αφορμή την εορτή των 630 Θεοφόρων Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Χαλκηδόνος και τηρώντας παράδοση 30 ετών,  που θέλει αυτή την ημέρα να προσκαλούνται σε Σύναξη οι Αναγνώστες και οι Υποψήφιοι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε τους Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Ιουλίου 2013 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

Εφέτος, ο Σεβασμιώτατος είχε ως επίσημο προσκεκλημένο στην Σύναξη τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκ Χαλκίδος καταγόμενο και χειροθετηθέντα εις Αναγνώστη, διά των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄(Βέργη), ο οποίος φιλότιμα και με πολλή ποιμαντική αγωνία εργάστηκε στον τομέα της ευρέσεως και καταρτίσεως των προς την Ιερωσύνη υποψηφίων.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου  Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ετελέσθη το Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους δύο Αρχιερείς, κατά την διάρκεια του οποίου κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος άγιος Φαναρίου, αναφερθείς, με αφορμή την εορτή των Θεοφόρων Πατέρων, στο ποιός είναι ο Χριστός και το Ευαγγέλιό Του.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών αποτελούμενος από τους υποψηφίους Κληρικούς, υπό την ευθύνη του εκ Σκιάθου Αναγνώστου, Καθηγητού στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και υποψηφίου διδάκτορος Θεολογίας κ. Κωνσταντίνου Κουτούμπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιερές Ακολουθίες και η απογευματινή ομιλία του αγίου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου μεταδόθηκαν σε απ' ευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στους 97,7.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...