Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Οι απολύσεις στην Εύβοια με νούμερα

"Τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο και σε Δημόσιο και σε Ιδιωτικό τομέα. Με το πολυνομοσχέδιο καταργούν τον κατώτερο μισθό, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, πετσοκόβουν τις όποιες παροχές έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ, φορολογούν άγρια ακόμα και τους άνεργους, την στιγμή που προσφέρουν τεράστιες και προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Απολύουν εργαζόμενους στους ΟΤΑ,(15 Δημοτικούς Αστυνομικούς και 18 Σχολικούς Φύλακες στο Δήμο Χαλκιδέων) 2500 εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ (27 στο Νομό Εύβοιας) , πετούν έξω από τα σχολεία και τη μορφωτική διαδικασία πάνω από 20 χιλιάδες μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στην πλειοψηφία τους παιδιά των λαϊκών οικογενειών".

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εύβοιας και επισημαίνονται τα εξής:

"Πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και δημοσίευσε με κάθε λεπτομέρεια τις λίστες των απολύσεων και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν αν ανήκουν στις «κατηγορίες που εξαιρούνται» ή όχι! Το μέτρο αυτό στοχεύει στο να αποδεχτούμε τα μέτρα και τις απολύσεις πριν καν ψηφιστούν. Στοχεύουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα, τις αντιστάσεις και την ενότητα των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποιος έχει κοινωνικά κριτήρια και ποιος δεν έχει. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί και σε άλλους κλάδους και σε άλλα μέτρα αντιλαϊκά. Κανένας τη Δευτέρα 15 Ιούλη στις Διευθύνσεις για να δηλώσει εξαίρεση!΄
 Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς, αφορούν όλους τους εργαζόμενους όλο το λαό. Γι αυτό όλοι μαζί, εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα πρέπει να απαντήσουμε στις απολύσεις και ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στη δικτατορία του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μπλοκάρουμε όλες τις απολύσεις, να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Να απαιτήσουμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, την αποδέσμευση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. με το λαό στο τιμόνι της δικής του εξουσίας. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Κλιμακώνουμε  την πάλη πριν και μετά την Απεργία
με συσκέψεις-συγκεντρώσεις-καταλήψεις-παραστάσεις διαμαρτυρίας, από κοινού με τους μαθητές που πετιόνται έξω από το σχολείο, με τους γονείς, με συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ( το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κάνει διακοπές;)
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου και σε όσα συλλαλητήρια θα γίνουν τις επόμενες μέρες ενάντια στις απολύσεις και στο πολυνομοσχέδιο της σφαγής
Διοργανώνουμε μέρα πανελλαδικής δράσης, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην πρωτεύουσα κάθε Νόμου
Παίρνουμε την πρωτοβουλία να μείνουν ανοιχτά σε καθημερινή βάση όλα τα σχολεία της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ) και να τα μετατρέψουμε σε κέντρα οργάνωσης του αγώνα, σε κέντρα συμμαχίας και κοινής δράσης με γονείς-μαθητές, διοργανώνοντας απεργιακές δραστηριότητες, συνεντεύξεις τύπου, συναυλίες κ.α".                                                                                                                                                               

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...