Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών καλεί στην απεργία της Τρίτης.

Τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών θα συμβάλουν στην επιτυχία της απεργίας της Τρίτης και στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας στις 10πμ.

Συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων στις συνεργαζόμενες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΖΟΥΡΑΣ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ και ΑΛΚΟΤ.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι "η απεργία την Τρίτη 16 Ιούλη έχει προκηρυχτεί γιατί την ίδια μέρα ψηφίζεται νομοσχέδιο που μειώνει μισθούς και συντάξεις, βάζει καινούργια χαράτσια, κόβει εξετάσεις και νοσήλια από τον ΕΟΠΥΥ κ.α.. Την ίδια στιγμή ο κάθε εργασιακός χώρος έχει και δικούς του λόγους για να συμμετέχει στην απεργία, αφού οι εργοδότες εκτός της επίθεσης που κάνουν με τις κυβερνήσεις τους, παράλληλα λυσσάνε κατά των δικαιωμάτων μας και μέσα στους χώρους δουλειάς.
Η συμμετοχή στην απεργία  μπορεί να αποτρέψει την ψήφιση του  πολυνομοσχεδίου, έχει ξαναγίνει. Ταυτόχρονα η συμμετοχή στην απεργία, ο σχεδιασμός για την επιτυχία της, βοηθάει και στην καλύτερη οργάνωσή μας για τις μάχες που έρχονται. Άλλωστε είτε ψηφιστεί, είτε όχι το πολυνομοσχέδιο από την επόμενη κιόλας μέρα θα πρέπει να δούμε πως θα βελτιώνουμε καθημερινά την οργάνωσή μας. Οργάνωση τέτοια που να μπορούμε να καταφέρνουμε όλο και μεγαλύτερες νίκες κατά των βιομηχάνων - εφοπλιστών - τραπεζιτών μέχρι την τελική κατάργησή τους. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε.
Να μην αποπροσανατολιστεί κανένας εργαζόμενος στις διαφορετικές δήθεν λύσεις που μπαίνουν στο  τραπέζι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα τη στιγμή που το τι παράγεται καθορίζεται από τους βιομήχανους - εφοπλιστές - τραπεζίτες, από την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ελεύθερη αγορά. Άλλωστε αυτά πληρώνουμε και στην περιοχή μας. Το σχεδιασμό τους για το κυνήγι του κέρδους που κλείνει ή ανοίγει εργοστάσια ανεξάρτητα από το τι χρειάζονται η εργατική τάξη και ο λαός μας.
Η μόνη λύση απέναντι σε αυτά είναι η οργάνωσή μας απέναντι στα αφεντικά, το κράτος και τους μηχανισμούς τους (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ κτλ). Με αυτή την προοπτική να δώσουμε τη μάχη της απεργίας της Τρίτης.
Την ιδιαίτερη  ευθύνη τους να αναλογιστούν τα επιχειρησιακά  σωματεία του κλάδου. Να μην υποσκαφτεί η απεργία όπως κάνει σε κεντρικό επίπεδο ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που ψηφίζει απεργία και την ίδια στιγμή δεν κάνει τίποτα για την επιτυχία της. Όλοι στη μάχη - όλοι στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΗ και ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10:00πμ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...