Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Αποστόλου για Τσιμέντα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων

Με αφορμή το κλείσιμο των Τσιμέντων Χαλκίδας ο Ευάγγελος Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας – ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ , έκανε την παρακάτω δήλωση:

"236 εργαζόμενοι στο  εργοστάσιο Χαλκίδας της ΑΓΕΤ  βρίσκονται από σήμερα ουσιαστικά χωρίς δουλειά ,αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την οριστική παύση λειτουργίας του εργοστασίου και τη διακοπή των συμβάσεων εργασίας, για την οποία θα ενημερώσει το ΔΣ του Σωματείου τη Παρασκευή 29/3/13.
Ακόμη μια βιομηχανία της περιοχής μας – και μάλιστα ιστορική για τη βιομηχανική ανάπτυξη του νομού και του κλάδου - οδηγείται  στο κλείσιμο και εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Η οικονομική ύφεση, η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα, η μείωση εξαγωγών και του συνολικού κύκλου εργασιών του ομίλου μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές αιτίες της διακοπής λειτουργίας.
Όμως οι ευθύνες της ιδιοκτησίας  της εταιρείας αλλά και της  συγκυβέρνησης είναι καθοριστικές για αυτή τη πορεία.
 Η πρώτη αδιαφόρησε (και ίσως  και επεδίωξε με τον τρόπο  της) να αναζητήσει εναλλακτικές διεξόδους στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής με νέους τύπους τσιμέντου που έχουν ζήτηση στη διεθνή αγορά και μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. 
Η δεύτερη με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας και την ανυπαρξία επενδυτικού σχεδιασμού έβαλε τη νέο-φιλελεύθερη σφραγίδα της στις επιδιώξεις της εργοδοσίας και τα απώτερα σχέδιά της για την εκμετάλλευση του χώρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων  και μαζί με αυτούς θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή για την παραγωγική ανασυγκρότηση του κλάδου και της βιομηχανίας, για μια νέα πορεία της χώρας μας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...