Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σύσκεψη για το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας για τους εργαζόμενους της PLEXACO

Το Δ.Σ. του Σωματείου ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” καλεί τους εργαζόμενους της PLEXACO, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο του 2012, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 .

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

"Σε συνθήκες όπου η καπιταλιστική κρίση εξελίσεται και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές  διαχείρησης για το ξεπέρασμά της προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με την ταυτόχρονη μετακύλιση των συνεπειών στις πλάτες των εργαζομένων, συνθέτουν την ωμή πραγματικότητα, που εκφράζεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση Σ.Σ.Ε., οφειλές δεδουλευμένων, κλείσιμο εργοστασίων, περικοπές κοινωνικών δαπανών και παροχών κ.α.

Στην  περιοχή μας, στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, οι βιομήχανοι της PLEXACO, της Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ και της INTERKEM αφού έκλεισαν τα εργοστάσια και οφείλουν δεδουλευμένα, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους.

Αυτά  είναι τα αποτελέσματα του δρόμου ανάπτυξης που έχει για σημαία την ανταγωνιστικότητα και μόνο σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

Και επιβεβαιώνεται, με τον πιο τραγικό για τους εργάτες τρόπο, ότι οι βιομήχανοι βάζουν «λουκέτο» στα εργοστάσια όταν δεν βγάζουν το προσδοκώμενο κέρδος ή όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στον ανταγωνισμό ή επενδύουν σε άλλους κλάδους που υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για γρήγορο και μεγάλο κέρδος ή μεταφέρουν τα εργοστάσια σε άλλες χώρες ή διατηρούν τα συσωρευμένα κεφάλαια περιμένοντας να τα ρίξουν πάλι στην παραγωγή, όταν θα έχουν διαμορφωθεί συνθήκες με εξασφαλισμένο πάμφθηνο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας καλεί τους συναδέλφους της PLEXACO, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Απρίλιο του 2012, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 και ώρα 19:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μας για:

συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επίσχεσης.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Πάγωμα καταβολής δόσεων από δάνεια.
Να μη γίνει καμία κατάσχεση- διακοπή ρεύματος- νερού.

Συνάδελφοι,

Κάθε  εργαζόμενος και άνεργος πρέπει να παλέψει οργανωμένα και συλλογικά  με τα ταξικά σωματεία για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής, ξεπερνώντας τα συμβιβασμένα σωματεία, όπως της PLEXACO, που με τη στάση τους οδηγούν τους εργαζόμενους στην παραίτηση από κάθε αγωνιστική διεκδίκηση, αναθέτοντας τα πάντα στους δικηγόρους και τα δικαστήρια".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...