Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στη Χαλκίδα για σωστή επιλογή των σπουδών

Το Επιμελητήριο Εύβοιας συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ημέρα Σταδιοδρομίας».

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00, στο Ξενοδοχείο «Λούσυ». Το κύριο θέμα της ημερίδας θα είναι η σωστή επιλογή των σπουδών μετά τις τελευταίες αλλαγές που έφερε το σχέδιο «Αθηνά» , στην εκπαίδευση.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η αναλυτική πληροφόρηση των νέων και των γονέων, για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με την επιβολή του σχεδίου «Αθηνά», οι οποίες αλλάζουν σημαντικά θέματα της ελληνικής εκπαίδευσης, όπως τον αριθμό και τις ειδικότητες των σχολών, των αριθμό και την κατανομή των εισακτέων και εν τέλη την συνολική διαμόρφωση ολόκληρου του μηχανογραφικού και συνεπώς και την ίδια την διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ενημέρωση των νέων και των γονέων, για τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων της χώρας μας, με δεδομένο ότι στη σημερινή εποχή και στο επιχειρηματικό περιβάλλον που αλλάζει, η εργασία επηρεάζεται καταλυτικά, δημιουργούνται νέες ανάγκες για την κοινωνία την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Δημιουργούνται κατά συνέπεια νέες συνθήκες και νέα δεδομένα για την ίδια την διαδικασία του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Εισηγητής στην Ημερίδα θα είναι ο κος Στράτος Στρατηγάκης, εκπαιδευτικός, ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας.
Το Επιμελητήριο Εύβοιας και Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ευβοίας, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να παραστεί στις εργασίες της Ημερίδας, τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα και ουσιώδη.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...