Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Αλλάζει όψη το κέντρο του Αλιβερίου

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης ξεκινά άμεσα το έργο της ανάπλασης εμπορικού κέντρου Αλιβερίου. Σκοπός είναι, σιγά-σιγά το κέντρο, να αποκτήσει τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης με ανθρώπινο χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο στο Αλιβέρι , το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες που παραβρέθηκαν ενημερώθηκαν για τα έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αλιβερίου.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε παρουσίαση της μελέτης από τον μελετητή, κ. Σταύρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά την μελέτη με την οποία αναδεικνύεται η πόλη του Αλιβερίου.

Την προηγούμενη χρονιά ολοκληρώθηκε από τον Δήμο το έργο της πεζοδρόμησης-ανάπλασης των δύο κυριότερων δρόμων στο κέντρο της πόλης, έργο που έδωσε ήδη μια άλλη διάσταση σε αυτό αποκομίζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Με το νέο έργο της ανάπλασης , του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, το Αλιβέρι αλλάζει μορφή και μετατρέπεται σε μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη, με ανθρώπινο χαρακτήρα, αναβαθμίζοντας κάθε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα του.

Επιπλέον ενισχύεται ο ρόλος του Αλιβερίου ως οικονομικού και εμπορικού πνεύμονα του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο προβλέπει την μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου που διέρχεται μέσα από το Αλιβέρι , την κατασκευή μεγάλου πλάτους πεζοδρομίων, την δημιουργία μικρών πλατειών και κόμβων, αλλά και ικανών χώρων προσωρινής στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αγοραστών και τον ανεφοδιασμό των επιχειρήσεων . Προβλέπει επίσης νέο κοινόχρηστο ηλεκτροφωτισμό, αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπως και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, δήλωσε την μεγάλη ικανοποίησή του για την πλήρη αποδοχή του έργου από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων καθώς και από τη θετική στάση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία αυτής της αποδοχής για την ανάπτυξη και το μέλλον που αξίζει στην πόλη του Αλιβερίου.

Το έργο χρηματοδοτείται από αντισταθμιστικούς πόρους της Δ.Ε.Η και ίδιους πόρους του Δήμου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...