Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης του Α. Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι δικαστές επικαλέστηκαν τη βαρύτητα της πράξης που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δραστηριότητα την οποία, όπως επισημαίνει, μπορεί να συνεχίσει.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, παρότι δεν είναι πλέον υπουργός και δεν έχει τη δυνατότητα να δέχεται «δώρα», εάν υπάρχουν χρήματα στο εξωτερικό από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί το απαραίτητο περιβάλλον για να συνεχίσει την εγκληματική πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Επιπλέον, η κ. Κυβέλου θεωρεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να είναι ύποπτος φυγής, όπως είχε κρίνει ο ανακριτής, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων της χώρας.

Στην αίτηση αποφυλάκισής του ο πρώην υπουργός υποστήριζε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, αλλά ούτε ύποπτος διάπραξης νέων αξιοποίνων πράξεων.

Αλλωστε, όπως ανέφερε, έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ενώ του έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...