Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Aνακύκλωση στο Δήμο Αλιβερίου-Κύμης

Από τις αρχές Απριλίου η ανακύκλωση είναι γεγονός στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Ο Δήμος αγόρασε εκατό μπλε κάδους, τους οποίους διέσπειρε στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο και στις έδρες των πρώην Δήμων, και με δικό του όχημα και δικά του έξοδα μεταφοράς μεταφέρει τα υλικά στο Σχηματάρι και τα παραδίδει στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Η  προσπάθεια αυτή, από τα αποτελέσματα,  φαίνεται να απέδωσε καρπούς. Tο πρόγραμμα ξεκίνησε με την αποκομιδή και μεταφορά των υλικών  ανακύκλωσης στο Σχηματάρι μία φορά την εβδομάδα., κάθε Πέμπτη.

Γρήγορα όμως, η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο θετική, ώστε πλέον δύο φορές την βδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, το απορριμματοφόρο του Δήμου συγκεντρώνει και μεταφέρει στο Σχηματάρι  οκτώ τόνους ανακυκλώσιμου υλικού.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος ζητάει από τους πολίτες περισσότερη προσοχή, ώστε να περιοριστούν τα μη ανακυκλώσιμα υλικά, που ρίχνονται στους μπλε κάδους και επιστρέφονται στο Δήμο από την εταιρεία ανακύκλωσης.

Τον πρώτο καιρό το ποσοστό των επιστρεφόμενων απορριμμάτων έφτανε το 50%, αλλά με την πάροδο του χρόνου μειώθηκε στο 25%. Ο Δήμος ζητάει από τους Δημότες να γίνουν πιο προσεκτικοί, ώστε να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο το ποσοστό επιστροφών. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...