Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η Χαλκίδα απέκτησε ...στρατό εκπαιδευμένων εθελοντών

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκίδα, στις 26 και 27 Μαΐου, τρία σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινίδωση, με πρωτοβουλία της Σοφίας Χονδρογιάννη, καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και πιστοποιημένης Εκπαιδεύτριας Πρώτων Βοηθειών από αναγνωρισμένους φορείς.

Εκπαιδεύτηκαν συνολικά 75 άτομα, σε τρία γκρουπ των 25 ατόμων, στην αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής με βιωματική διδασκαλία και πιστοποιήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, αναγνωρισμένη από το ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

Ένα ολόκληρο γκρουπ (25 άτομα, όλων των ηλικιών) αποτέλεσαν τα μέλη της «Λέσχης Ευρίπου 4Χ4» και μάλιστα θα αποφασίσουν σε προσεχή συνάντηση τους να αγοράσουν κι έναν απινιδωτή, που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από ανακοπή κατά 70%, καθώς εκδράμουν συχνά σε απομακρυσμένα μέρη και αν συμβεί οτιδήποτε θα είναι πολύ δύσκολο να πλησιάσει εξειδικευμένη βοήθεια, πλην ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

Οι εκπαιδευτές του BLS-AED, έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο των «μαθητών» που συμμετείχαν, οι οποίοι πιστοποιήθηκαν όλοι. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

«Είναι μεγάλο όφελος για όλη τη Χαλκίδα, να υπάρχει ένας μικρός ..στρατός εκπαιδευμένων πολιτών ανάμεσα μας, που να μπορούν να παρέχουν τις Α΄ Βοήθειες (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) σε υπερεπείγουσες περιπτώσεις όπως είναι η καρδιακή ανακοπή, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια» δήλωσε η Σοφία Χονδρογιάννη, που ήταν μια εκ των εκπαιδευτών και η οργανώτρια των τριών σεμιναρίων.

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τα σεμινάρια.
egnomi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...