Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Σε θεραπεία οι καστανιές της Δίρφυς

Ένα από τα σπάνια φυτά που φυτρώνουν στο όρος Δίρφυς είναι και το σπάνιο είδος καστανιών που υπάρχουν στην περιοχή και έχουν γίνει αρκετές μελέτες από βοτανολόγους τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού για τα δέντρα αυτά. Οι καστανιές της Δίρφυς κάνοντας μία έρευνα βρήκαμε ότι απαντώνται ακόμη και στον Αισχύλο.
Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας και ειδικότερα στο δημοσίευμα που κάναμε για την επίσκεψη των Grrenιάρηδων στην περιοχή της Δίρφυς, αναφέραμε ότι πολλές από τις καστανιές αυτές έχουν προσβληθεί από κάποιο ιό και βρίσκονται σε θεραπεία. 
Το συγκεκριμένο είδος καστανιών είναι υπό εξαφάνιση και ε΄ναι είδος προστατευόμενο από ελληνικές και διεθνείς συμβάσεις ακόμη και από το Natura 2000. Για αυτό οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος πρόσληψης ιών τόσο για αυτό το είδος αλλά και για όλη την προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Δίρφυς, αφού υπάρχουν είδη που δεν απαντώνται πουθενά αλλού στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...